18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

20764: Administering a SQL Database Infrastructure Training


What 20764: Administering a SQL Database Infrastructure training is all about?

Microtek Learning organizes this course to offer people who are already administering and maintaining SQL Server databases, wanting to gain knowledge and necessary skills to do the same in the new infrastructure of the SQL server database. The developers who design applications and deliver content through a SQL server database will benefit most from this course.

  • START DATE
  • CLASS TIMINGS
  • DELIVERY MODE
  • PRICE
  • ACTION
  • 08/03/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 2012
  • 09/14/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 2012
  • 10/19/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 2012
  • 11/09/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 2012
  • 12/07/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 2012
What are the course objectives for 20764: Administering a SQL Database Infrastructure training?
  • Authorizing and authenticating users
  • Assigning database and server roles
  • Authorize users for accessing resources
  • Using encryption and auditing to protect data
  • Describing models of recovery and backup strategies
  • Backing up and Restoring databases on SQL Server
  • Automating the management of databases
  • Configure SQL Server agent’s security
  • Managing notifications and alerts
  • Using PowerShell to manage SQL Server
  • Trace access to SQL Server
  • Monitoring and troubleshooting infrastructure of a SQL Server
  • Importing and exporting data
Who should attend 20764: Administering a SQL Database Infrastructure training?

The primary targeted audience for this program is the individuals administering and maintaining SQL Server databases. These individuals’ primary role is performing administration and maintenance or work within an environment where the database is the major focus. The other audience for the course are people who develop apps delivering content through SQL Server databases.

What is the course outline for 20764: Administering a SQL Database Infrastructure training?
  • 1. SQL Server Security
  • a). Authenticating Connections to SQL Server
  • b). Authorizing Logins to Connect to databases
  • c). Authorization Across Servers
  • d). Partially Contained Databases
  • e). Lab : Authenticating Users
  • 2. Assigning Server and Database Roles
  • a). Working with server roles
  • b). Working with Fixed Database Roles
  • c). Assigning User-Defined Database Roles
  • d). Lab : Assigning server and database roles
  • 3. Authorizing Users to Access Resources
  • a). Authorizing User Access to Objects
  • b). Authorizing Users to Execute Code
  • c). Configuring Permissions at the Schema Level
  • d). Lab : Authorizing users to access resources
  • 4. Protecting Data with Encryption and Auditing
  • a). Options for auditing data access in SQL Server
  • b). Implementing SQL Server Audit
  • c). Managing SQL Server Audit
  • d). Protecting Data with Encryption
  • e). Lab : Using Auditing and Encryption
  • 5. Recovery Models and Backup Strategies
  • a). Understanding Backup Strategies
  • b). SQL Server Transaction Logs
  • c). Planning Backup Strategies
  • d). Lab : Understanding SQL Server recovery models
  • 6. Backing Up SQL Server Databases
  • a). Backing Up Databases and Transaction Logs
  • b). Managing Database Backups
  • c). Advanced Database Options
  • d). Lab : Backing Up Databases
  • 7. Restoring SQL Server 2016 Databases
  • a). Understanding the Restore Process
  • b). Restoring Databases
  • c). Advanced Restore Scenarios
  • d). Point-in-Time Recovery
  • e). Lab : Restoring SQL Server Databases
  • 8. Automating SQL Server Management
  • a). Automating SQL Server management
  • b). Working with SQL Server Agent
  • c). Managing SQL Server Agent Jobs
  • d). Multi-server Management
  • e). Lab : Automating SQL Server Management
  • 9. Configuring Security for SQL Server Agent
  • a). Understanding SQL Server Agent Security
  • b). Configuring Credentials
  • c). Configuring Proxy Accounts
  • d). Lab : Configuring Security for SQL Server Agent
  • 10. Monitoring SQL Server with Alerts and Notifications
  • a). Monitoring SQL Server Errors
  • b). Configuring Database Mail
  • c). Operators, Alerts, and Notifications
  • d). Alerts in Azure SQL Database
  • e). Lab : Monitoring SQL Server with Alerts and Notifications
  • 11. Introduction to Managing SQL Server by using PowerShell
  • a). Getting Started with Windows PowerShell
  • b). Configure SQL Server using PowerShell
  • c). Administer and Maintain SQL Server with PowerShell
  • d). Managing Azure SQL Databases using PowerShell
  • e). Lab : Using PowerShell to Manage SQL Server
  • 12. Tracing Access to SQL Server with Extended events
  • a). Extended Events Core Concepts
  • b). Working with Extended Events
  • c). Lab : Extended Events
  • 13. Monitoring SQL Server
  • a). Monitoring activity
  • b). Capturing and Managing Performance Data
  • c). Analyzing Collected Performance Data
  • d). SQL Server Utility
  • e). Lab : Monitoring SQL Server
  • 14. Troubleshooting SQL Server
  • a). A Trouble Shooting Methodology for SQL Server
  • b). Resolving Service Related Issues
  • c). Resolving Connectivity and Log-in issues
  • d). Lab : Troubleshooting Common Issues
  • 15. Importing and Exporting Data
  • a). Transferring Data to and from SQL Server
  • b). Importing and Exporting Table Data
  • c). Using bcp and BULK INSERT to Import Data
  • d). Deploying and Upgrading Data-Tier Application
  • e). Lab : Importing and Exporting Data
Price: 2875
5 Days | $ 2012