18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

20767: Implementing SQL Data Warehouse Training


What 20767: Implementing SQL Data Warehouse training is all about?

Microtek Learning organizes this training program and is delivered by professional experts to provide students with the necessary skills and knowledge to provision SQL server database. The course teaches on-premise and Azure for provisioning SQL server and covers installation or migration from either new or existing installations.

  • START DATE
  • CLASS TIMINGS
  • DELIVERY MODE
  • PRICE
  • ACTION
  • 08/03/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 2012
  • 09/21/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 2012
  • 10/19/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 2012
  • 11/30/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 2012
What are the course objectives for 20767: Implementing SQL Data Warehouse training?
  • Describing data warehousing solution’s key elements.
  • Describe the major hardware considerations to build the data warehouse
  • Implementing a logical and physical design for the data warehouses
  • Creating column store indexes
  • Implement the Azure SQL Data Warehouse
  • Describing SSIS’s key features
  • Using SSIS for implementing data flow
  • Using precedence constraints and tasks for implementing control flow
  • Create variables and parameters consisting of dynamic packages
  • Debugging SSIS packages
  • Describing the considerations for implementing ETL solution
  • Implementing Data Quality Services
  • Implementing the Master Data Services model
  • Describe using of custom components for extending SSIS
  • Deploying SSIS projects
  • Describing Business Intelligence and common Business Intelligence scenarios
Who should attend 20767: Implementing SQL Data Warehouse training?

The database professionals looking to upgrade to a BI developer role are the primary audience for the course. This course will teach them hands-on work to create Business Intelligence solutions that include implementing Data Warehouse, data cleansing and ETL.

What is the course outline for 20767: Implementing SQL Data Warehouse training?
  • 1. Introduction to Data Warehousing
  • a). Overview of Data Warehousing
  • b). Considerations for a Data Warehouse Solution
  • c). Lab : Exploring a Data Warehouse Solution
  • 2. Planning Data Warehouse Infrastructure
  • a). Considerations for data warehouse infrastructure.
  • b). Planning data warehouse hardware.
  • c). Lab : Planning Data Warehouse Infrastructure
  • 3. Designing and Implementing a Data Warehouse
  • a). Data warehouse design overview
  • b). Designing dimension tables
  • c). Designing fact tables
  • d). Physical Design for a Data Warehouse
  • e). Lab : Implementing a Data Warehouse Schema
  • 4. Columnstore Indexes
  • a). Introduction to Columnstore Indexes
  • b). Creating Columnstore Indexes
  • c). Working with Columnstore Indexes
  • d). Lab : Using Columnstore Indexes
  • 5. Implementing an Azure SQL Data Warehouse
  • a). Advantages of Azure SQL Data Warehouse
  • b). Implementing an Azure SQL Data Warehouse
  • c). Developing an Azure SQL Data Warehouse
  • d). Migrating to an Azure SQ Data Warehouse
  • e). Copying data with the Azure data factory
  • f). Lab : Implementing an Azure SQL Data Warehouse
  • 6. Creating an ETL Solution
  • a). Introduction to ETL with SSIS
  • b). Exploring Source Data
  • c). Implementing Data Flow
  • d). Lab : Implementing Data Flow in an SSIS Package
  • 7. Implementing Control Flow in an SSIS Package
  • a). Introduction to Control Flow
  • b). Creating Dynamic Packages
  • c). Using Containers
  • d). Managing consistency.
  • e). Lab : Implementing Control Flow in an SSIS Package
  • f). Lab : Using Transactions and Checkpoints
  • 8. Debugging and Troubleshooting SSIS Packages
  • a). Debugging an SSIS Package
  • b). Logging SSIS Package Events
  • c). Handling Errors in an SSIS Package
  • d). Lab : Debugging and Troubleshooting an SSIS Package
  • 9. Implementing a Data Extraction Solution
  • a). Introduction to Incremental ETL
  • b). Extracting Modified Data
  • c). Loading modified data
  • d). Temporal Tables
  • e). Lab : Extracting Modified Data
  • f). Lab : Loading a data warehouse
  • 10. Enforcing Data Quality
  • a). Introduction to Data Quality
  • b). Using Data Quality Services to Cleanse Data
  • c). Using Data Quality Services to Match Data
  • d). Lab : Cleansing Data
  • e). Lab : De-duplicating Data
  • 11. Using Master Data Services
  • a). Introduction to Master Data Services
  • b). Implementing a Master Data Services Model
  • c). Hierarchies and collections
  • d). Creating a Master Data Hub
  • e). Lab : Implementing Master Data Services
  • 12. Extending SQL Server Integration Services (SSIS)
  • a). Using scripting in SSIS
  • b). Using custom components in SSIS
  • c). Lab : Using scripts
  • 13. Deploying and Configuring SSIS Packages
  • a). Overview of SSIS Deployment
  • b). Deploying SSIS Projects
  • c). Planning SSIS Package Execution
  • d). Lab : Deploying and Configuring SSIS Packages
  • 14. Consuming Data in a Data Warehouse
  • a). Introduction to Business Intelligence
  • b). An Introduction to Data Analysis
  • c). Introduction to reporting
  • d). Analyzing Data with Azure SQL Data Warehouse
  • e). Lab : Using a data warehouse
Price: 2875
5 Days | $ 2012
Request Private/Group Training