18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

OD10986: Updating Your Skills to SQL Server 2016 MOD Training


What OD10986: Updating Your Skills to SQL Server 2016 MOD training is all about?

The course teaches students the new features of SQL Server 2016. Microtek Learning focuses this course for users shifting from the older version of SQL Server to the newer version.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for OD10986: Updating Your Skills to SQL Server 2016 MOD training?
  • Describing SQL Server 2016’s key components and capabilities.
  • Describing SQL Server performance’s new and complimented features.
  • Describing SQL Server security’s new and complimented features.
  • Describe SQL Server’s new Availability and Scalability features.
  • Describing improved functions of SQL Server’s reporting and PowerBI features.
  • Describing new and improved data access features.
  • Describing SQL Server OLAP’s new and improved features.
  • Describe SQL Server’s new cloud functionality.
Who should attend OD10986: Updating Your Skills to SQL Server 2016 MOD training?

Database professionals having experience of working with SQL Server2014 environment can take Microtek Learning course to upgrade their knowledge and skills for a smooth entry into SQL server 2016. Moreover, the existing MCSAs of SQL Server 2014 can also take the classes to prepare for their upgrade certification exam.

What is the course outline for OD10986: Updating Your Skills to SQL Server 2016 MOD training?
  • 1. Introduction to SQL Server 2016
  • a). Overview of SQL Server 2016
  • b). SQL Server 2016 Editions and Components
  • c). Installing SQL Server 2016
  • d). SQL Server Management Studio Enhancements
  • e). Lab : Exploring SQL Server 2016
  • 2. What’s New in SQL Server Performance
  • a). Operational Analytics
  • b). In-memory OLTP Enhancements
  • c). Query Store
  • d). Live Query Statistics
  • e). Native JSON
  • f). Temporal Tables
  • g). Lab : Implementing SQL Server 2016 Performance Improvements
  • 3. What’s New in SQL Server Security?
  • a). Using Always Encrypted
  • b). Row-level Security
  • c). Dynamic Data Masking
  • d). Lab : Implementing SQL Server 2016 Security Improvements
  • 4. What’s New in SQL Server Availability and Scalability?
  • a). Enhanced AlwaysOn Availability Groups
  • b). What’s New with tempdb?
  • c). Use Windows Server 2016 with SQL Server 2016
  • d). PowerShell 5.0
  • e). Lab : Monitoring tempdb
  • 5. What’s New in SQL Server Reporting and BI
  • a). Reporting Services Enhancements
  • b). PowerBI Enhancements
  • c). Mobile Report Publisher
  • d). Lab : Implementing PowerBI
  • 6. What’s New in SQL Server Data Access?
  • a). PolyBase
  • b). What’s new in Integration Services
  • c). Working with SSIS and Azure
  • d). Lab : Exploring the new features of SQL Server Integrated services (SSIS)
  • 7. New and Enhanced Features in SQL Server OLAP
  • a). New and Enhanced Features in SQL Server OLAP
  • b). What’s New in SQL Server Analysis Services
  • c). Lab : OLAP with SQL Server
  • 8. What’s New for SQL Server in the Cloud?
  • a). Stretch Database
  • b). Enhanced Backups to Azure
  • c). Introduction to SQL Server 2016 Hybrid Cloud
  • d). What’s New in SQL Server Azure Database
  • e). Lab : Using Stretch Database
 | $ 675
Buy e-Learning @ $ 675
with 90 days access