18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

OD20463: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2014 MOD Training


What OD20463: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2014 MOD training is all about?

This training program to describe the implementation of data warehouses to support Business Intelligence solutions. Students enrolled will learn ways to create a data warehouse using SQL server 2014, implementing ETL using Integration services of SQL server and cleanse and validate data with Quality services and master data service of SQL server. The course will completely cover the new features and concepts of SQL Server 2014.

2 SATVs applicable


Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for OD20463: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2014 MOD training?
  • Describing architecture considerations and data warehouse concepts.
  • Selecting an appropriate data warehouse hardware platform.
  • Designing and implementing a data warehouse.
  • Implement Data and Control Flow within SSIS Package.
  • Debugging and Troubleshooting SSIS packages.
  • Implementing an incremental data extraction supporting ETL solution.
  • Implementing an incremental data load supporting ETL solution.
  • Using Data Quality Services to implement data cleansing.
  • Implementing Microsoft Master Data Services to apply data integrity.
  • Use custom scripts and components to extend SSIS.
  • Configuring and Deploying SSIS packages.
  • Describe how Business Intelligence solutions use data from data warehouses.
Who should attend OD20463: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2014 MOD training?

The course by Microtek Learning is for Database Pros needing to fulfil BI Developer roles. They are taught to focus on creating Business Intelligence solutions such as implementing Data Warehouse, Data Cleansing and ETL.

What is the course outline for OD20463: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2014 MOD training?
  • 1. Introduction to Data Warehousing
  • a). Overview of Data Warehousing
  • b). Considerations for a Data Warehouse Solution
  • c). Lab : Exploring a Data Warehousing Solution
  • 2. Data Warehouse Hardware Considerations
  • a). Considerations for building a Data Warehouse
  • b). Data Warehouse Reference Architectures and Appliances
  • c). Lab : Planning Data Warehouse Infrastructure
  • 3. Designing and Implementing a Data Warehouse
  • a). Logical Design for a Data Warehouse
  • b). Physical design for a data warehouse
  • c). Lab : Implementing a Data Warehouse Schema
  • 4. Creating an ETL Solution with SSIS
  • a). Introduction to ETL with SSIS
  • b). Exploring Data Sources
  • c). Implementing Data Flow
  • d). Lab : Implementing Data Flow in an SSIS Package
  • 5. Implementing Control Flow in an SSIS Package
  • a). Introduction to Control Flow
  • b). Creating Dynamic Packages
  • c). Using Containers
  • d). Managing Consistency
  • e). Lab : Implementing Control Flow in an SSIS Package
  • f). Lab : Using Transactions and Checkpoints
  • 6. Debugging and Troubleshooting SSIS Packages
  • a). Debugging an SSIS Package
  • b). Logging SSIS Package Events
  • c). Handling Errors in an SSIS Package
  • d). Lab : Debugging and Troubleshooting an SSIS Package
  • 7. Implementing an Incremental ETL Process
  • a). Introduction to Incremental ETL
  • b). Extracting Modified Data
  • c). Loading Modified data
  • d). Lab : Extracting Modified Data
  • e). Lab : Loading Incremental Changes
  • 8. Enforcing Data Quality
  • a). Introduction to Data Quality
  • b). Using Data Quality Services to Cleanse Data
  • c). Using Data Quality Services to Match data
  • d). Lab : Cleansing Data
  • e). Lab : De-duplicating data
  • 9. Enforcing Data Quality
  • a). Introduction to Data Quality
  • b). Using Data Quality Services to Cleanse Data
  • c). Using Data Quality Services to Match Data
  • d). Lab : Cleansing Data
  • e). Lab : Deduplicating Data
 | $ 675
Buy e-Learning @ $ 675
with 90 days access