18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

10965: IT Service Management with System Center Service Manager Training


What 10965: IT Service Management with System Center Service Manager training is all about?

The Microtek Learning virtual lab course offers students with the fundamental knowledge to deploy and configure Service Manager in System Center.

5 SATVs applicable


  • START DATE
  • CLASS TIMINGS
  • DELIVERY MODE
  • PRICE
  • ACTION
  • 08/17/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 2012
  • 10/19/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 2012
  • 12/14/2020
  • 8:30 am - 5:00 pm EST
  • $ 2012
What are the course objectives for 10965: IT Service Management with System Center Service Manager training?
  • Describing Service Manager 2016.
  • Upgrading to Service Manager 2016.
  • Installing Service Manager 2016.
  • Explaining the use of cases of Service Manager 2016.
  • Configuring basic settings of Service Manager 2016.
  • Configuring Problem and Incident Management.
  • Configuring Activity, Release and Change Management.
  • Configuring and Managing Service Requests.
  • Using Orchestrator and Service Manager to automate business processes.
  • Configuring Service Level Management.
  • Customizing Self-Service Portal.
  • Creating Reports and Analyzing Data using Service Manager.
  • Performing disaster recovery and advanced troubleshooting in Service Manager.
  • Customizing Service Manager Forms.
Who should attend 10965: IT Service Management with System Center Service Manager training?

The course is designed for existing data center and cloud admins who are relatively new to Service Manager in System Center 2016. The course is also suited to those who are familiar with the System Center (2016) Service Manager but want to know more about it to gain further skills.

What is the course outline for 10965: IT Service Management with System Center Service Manager training?
  • 1. Service Management Overview
  • a). Business Drivers behind IT Service Management.
  • b). Introduction to Microsoft System Center 2016.
  • c). System Center 2016 Service Manager Overview and Key Features.
  • d). Adopting ITIL/ MOF Best Practices with Service Manager.
  • e). Aligning IT Service Management Requirements to Service Manager.
  • 2. Installing System Center 2016 Service Manager
  • a). System Center 2016 Service Manager Architecture and Core Components.
  • b). Hardware, Software and Security Requirements.
  • c). Planning and Sizing a System Center 2016 Service Manager Deployment.
  • d). Installing System Center 2016 Service Manager.
  • e). Installing and Configuring the Service Manager Self-Service Portal.
  • f). Overview of the Service Manager Console.
  • g). Upgrading to System Center 2016 Service Manager.
  • h). Lab : Installing System Center 2016 Service Manager
  • i). Lab : Upgrading to System Center 2016 Service Manager
  • 3. Key Concepts and Features
  • a). Overview of Management Packs.
  • b). Overview of the Service Manager CMDB.
  • c). Managing Activities.
  • d). Managing Workflows.
  • e). Managing Templates.
  • f). Security and User Roles.
  • g). Lab : Configuring Service Manager for StockTrader and DinnerNow
  • 4. Configuring Service Manager for Your Environment
  • a). System Center 2016 Service Manager Initial Configuration.
  • b). Configuring Business Services.
  • c). Configuring Access for your Support Teams.
  • d). Configuring Notifications.
  • e). Lab : Configuring Service Manager For Your Environment
  • 5. Populating the Service Manager CMDB using Connectors
  • a). Integrating Service Manager with Active Directory and other System Center Components.
  • b). Integrating Service Manager with Exchange.
  • c). Lab : Configuring Connectors in Service Manager
  • 6. Managing Incidents and Problems
  • a). The Definition of an Incident and a Problem.
  • b). Managing Incidents.
  • c). Managing Problems.
  • d). Using Queues and Views with Incidents and Problems.
  • e). Lab : Configuring Incident and Problem Management
  • 7. Managing Changes and Releases
  • a). Managing Change Requests.
  • b). Managing Release Records.
  • c). Lab : Configuring Change and Release Management
  • 8. Configuring and Managing the Service Catalog
  • a). The Service Catalog, Request Offerings and Service Offerings.
  • b). Managing Service Requests and Catalog Groups.
  • c). The Self-Service Portal.
  • d). Lab : Configuring Service Requests
  • 9. Automating Business Processes with Orchestrator
  • a). Overview of Orchestrator.
  • b). Configuring Runbooks in Orchestrator.
  • c). Configuring Integration between Orchestrator and Service Manager.
  • d). Creating a Request Offering in Service Manager to Initiate a Runbook in Orchestrator.
  • e). Lab : Automating IT Processes in Service Manager
  • 10. Configuring Service Level Management
  • a). Configuring Service Level Management.
  • b). Viewing Service Level Agreement (SLA) Information in Service Manager.
  • c). Lab : Configuring Service Level Management
  • 11. Using Reports and Analyzing Data in Service Manager
  • a). Running Reports in System Center 2016 Service Manager.
  • b). Configuring and Running Data Warehouse Jobs.
  • c). Troubleshooting Failed Data Warehouse Jobs.
  • d). Data Warehouse Cubes.
  • e). Lab : Configuring Reports and Analyzing Service Manager Data
  • 12. Advanced Troubleshooting and Disaster Recovery
  • a). Performing Advanced Troubleshooting in Service Manager.
  • b). Performing Disaster Recovery in Service Manager.
  • c). Lab : Performing Disaster Recovery in Service Manager
  • 13. Creating Forms and Items in Service Manager Using the Service Manager Authoring Tool
  • a). Key Concepts in Creating and Customizing Forms in the Service Manager Authoring Tool.
  • b). Creating New and Customized Forms by Using the Service Manager Authoring Tool.
  • c). Lab : Creating Customized Forms by Using the Authoring Tool
Price: 2875
5 Days | $ 2012
Enroll Now