18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

20745: Implementing a Software-Defined DataCenter Using System Center Virtual Machine Manager Training


What 20745: Implementing a Software-Defined DataCenter Using System Center Virtual Machine Manager training is all about?

20745: Implementing a Software-Defined Datacenter Using System Center Virtual Machine Manager Training provides professionals with the skills and knowledge to implement and handle the virtualization framework in a software-defined datacenter with the help of MS System Center 2016 Virtual Machine Manager. This technical course also demonstrates the techniques to inspect the framework by utilizing MS System Center Operation Manager and secure it with the help of MS System Center Data Protection Manager. It guides on management of the networking fabric and teaches how to build and handle virtual machines by utilizing Virtual Machine Manager. We have also developed an enterprise training program for corporate organizations. From managing clouds and service in Virtual and Machine Manger to implementing Hyper-V Replica, it covers all the essential elements.

5 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 05, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 26, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for 20745: Implementing a Software-Defined DataCenter Using System Center Virtual Machine Manager training?
  • Explaining different options of virtualization.
  • Installing and managing Hyper-V virtual machines on Windows Server (2016).
  • Installing and configuring Virtual Machine Manager in System Center 2016.
  • Managing Storage fabric
  • Managing fabric updates.
  • Configuring and managing VMM library and objects.
  • Managing networking fabric.
  • Using VMM to architect and manage virtual machines.
  • Managing clouds in VMM.
  • Managing services in VMM.
  • Using Operations Manager to monitor virtualization infrastructure.
  • Implementing and managing Azure Site Recovery and Hyper-V Replica.
  • Using Data Protection Manager to protect virtualization infrastructure.
Who should attend 20745: Implementing a Software-Defined DataCenter Using System Center Virtual Machine Manager training?

The course is created for IT pros and admins responsible for architecting, applying, and handling virtually in cloud or datacenter using System Center (2016) VMM. The primary focus is kept on teaching how to manage Hyper-V virtual infrastructure. The course describes other VMM based virtualization platforms as well. IT people wanting to select the ideal virtualization products in their data centers can also take this course.

What is the course outline for 20745: Implementing a Software-Defined DataCenter Using System Center Virtual Machine Manager training?
  • 1. Introduction to server virtualization
  • a). Overview of Microsoft Virtualization
  • b). Introducing the software-defined datacenter
  • c). Extending virtualization to the cloud
  • d). Lab : Evaluating virtualization options
  • 2. Overview of Hyper-V virtualization
  • a). Installing and configuring the Hyper-V role
  • b). Creating and managing virtual hard disks and virtual machines
  • c). Creating and using Hyper-V virtual switches
  • d). Implementing failover clustering with Hyper-V
  • e). Lab : Creating and managing virtual hard disks and virtual machines
  • f). Lab : Implementing failover clustering with Hyper-V
  • 3. Installing and configuring Virtual Machine Manager
  • a). Overview of Virtual Machine Manager
  • b). Installing Virtual Machine Manager
  • c). Adding hosts and managing host groups
  • d). Lab : Installing and configuring Virtual Machine Manager
  • 4. Managing storage fabric and fabric updates
  • a). Overview of server virtualization storage technologies
  • b). Managing storage fabric
  • c). Managing fabric updates
  • d). Lab : Managing storage fabric and fabric updates
  • 5. Configuring and managing the Virtual Machine Manager library and library objects
  • a). Overview of the Virtual Machine Manager library
  • b). Preparing Windows for deployment in Virtual Machine Manager
  • c). Working with profiles
  • d). Working with VM templates
  • e). Lab : Configuring and managing the Virtual Machine Manager library and library objects
  • 6. Managing the networking fabric
  • a). Networking concepts in Virtual Machine Manager
  • b). Managing Software Defined Networking
  • c). Understanding network function virtualization
  • d). Lab : Creating and configuring the networking fabric
  • e). Lab : Configuring and testing Hyper-V Network Virtualization
  • 7. Creating and managing virtual machines by using Virtual Machine Manager
  • a). VM management tasks
  • b). Creating, cloning, and converting VMs
  • c). Lab : Creating and managing VMs by using System Center VM Manager
  • 8. Managing clouds in Microsoft System Center Virtual Machine Manager
  • a). Introduction to clouds
  • b). Creating and managing a cloud
  • c). Creating user roles in Virtual Machine Manager
  • d). Lab : Managing clouds in Virtual Machine Manager
  • 9. Managing services in Virtual Machine Manager
  • a). Overview of services in Virtual Machine Manager
  • b). Creating and managing services in Virtual Machine Manager
  • c). Lab : Managing services in Virtual Machine Manager
  • 10. Monitoring a virtualization infrastructure by using System Center Operations Manager
  • a). Operations Manager architecture and security
  • b). Using Operations Manager for monitoring and reporting
  • c). Integrating Operations Manager with Virtual Machine Manager and Data Protection Manager
  • d). Lab : Monitoring a virtualization infrastructure by using Operations Manager
  • 11. Implementing and managing Hyper-V Replica and Azure Site Recovery
  • a). Implementing and managing Hyper-V Replica
  • b). Implementing and managing Azure Site Recovery
  • c). Lab : Implementing and managing Hyper-V Replica and Azure Site Recovery
  • 12. Protecting a virtualization infrastructure by using Data Protection Manager
  • a). Overview of backup and restore options for VMs
  • b). Configuring and managing Data Protection Manager for virtualization infrastructure protection
  • c). Lab : Protecting virtualization infrastructure by using Data Protection Manager