18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

10267: Introduction to Web Development with Microsoft Visual Studio 2010 Training


What 10267: Introduction to Web Development with Microsoft Visual Studio 2010 training is all about?

This instructor-led five-day course equips course takers with knowledge and skills to develop Web applications using Visual Studio.

5 SATVs applicable


  • START DATE
  • CLASS TIMINGS
  • DELIVERY MODE
  • PRICE
  • ACTION
  • 09/14/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 2012
  • 12/07/2020
  • 9:00 am - 5:00 pm EST
  • $ 2012
What are the course objectives for 10267: Introduction to Web Development with Microsoft Visual Studio 2010 training?
  • Exploring ASP.NET Web apps in Visual Studio.
  • Using Visual Studio and .NET to create Web applications.
  • Creating ASP.NET Web Form.
  • Adding functionality in ASP.NET Web Form.
  • Implementing user controls and master pages.
  • Validating user input.
  • Debugging ASP.NET Web applications.
  • Managing data in ASP.NET 3.5 Web app.
  • Using LINQ to manage data access tasks.
  • Using ASP.NET Dynamic Data to manage data.
  • Creating ASP.NET AJAX app.
  • Consuming (WCF) services.
  • Managing state in Web apps.
  • Configuring and deploying ASP.NET Web application.
  • Securing ASP.NET Web application.
  • Implementing Visual Studio supported new techs for Web development.
Who should attend 10267: Introduction to Web Development with Microsoft Visual Studio 2010 training?

The instructor-led program is intended for beginner Web developers with basic knowledge of HTML, DHTML and a little familiarity with a scripting language like Microsoft Jscript and Visual Basic. The students who can create a basic web page can apply for this course.

What is the course outline for 10267: Introduction to Web Development with Microsoft Visual Studio 2010 training?
  • 1. Exploring Microsoft ASP.NET Web Applications in Microsoft Visual Studio 2010
  • a). Introduction to the .NET Framework
  • b). Overview of ASP.NET
  • c). Overview of the Lab Application
  • d). Lab : There are no labs for this module
  • 2. Creating Web Applications by Using Microsoft Visual Studio 2010 and Microsoft .NET–Based Languages
  • a). Choosing a Programming Language
  • b). Overview of Visual Studio 2010
  • c). Creating a Simple Web Application
  • d). Lab : Creating Web Applications by Using Microsoft Visual Studio 2010 and Microsoft .NET–Based Languages
  • 3. Creating a Microsoft ASP.NET Web Form
  • a). Creating Web Forms
  • b). Adding and Configuring Server Controls in a Web Form
  • c). Lab : Creating a Microsoft ASP.NET Web Form
  • 4. Adding Functionality to a Microsoft ASP.NET Web Form
  • a). Working with Code-Behind Files
  • b). Handling Server Control Events
  • c). Creating Classes and Components by Using Visual Studio 2010
  • d). Handling Page Events
  • e). Lab : Adding Functionality to a Microsoft ASP.NET Web Form
  • 5. Implementing Master Pages and User Controls
  • a). Creating Master Pages
  • b). Adding User Controls to an ASP.NET Web Form
  • c). Lab : Implementing Master Pages and User Controls
  • 6. Validating User Input
  • a). Overview of User Input Validation
  • b). ASP.NET Validation Controls
  • c). Validating Web Forms
  • d). Lab : Validating User Input
  • 7. Troubleshooting Microsoft ASP.NET Web Applications
  • a). Debugging in ASP.NET
  • b). Tracing in ASP.NET
  • c). Lab : Debugging Microsoft ASP.NET Web Applications
  • 8. Managing Data in an Microsoft ASP.NET 4.0 Web Application
  • a). Overview of ADO.NET
  • b). Connecting to a Database
  • c). Managing Data
  • d). Lab : Managing Data in an ASP.NET 4.0 Web Application
  • 9. Managing Data Access Tasks by Using LINQ
  • a). Overview of LINQ
  • b). Managing XML Data by Using LINQ to XML
  • c). Managing SQL Data by Using LINQ to SQL and LINQ to Entities
  • d). Lab : Managing Data Access Tasks by Using LINQ
  • 10. Managing Data by Using Microsoft ASP.NET Dynamic Data
  • a). Overview of ASP.NET Dynamic Data
  • b). Applying ASP.NET Dynamic Data
  • c). Customizing ASP.NET Dynamic Data Applications
  • d). Lab : Managing Data by Using ASP.NET Dynamic Data
  • 11. Creating a Microsoft ASP.NET Ajax-enabled Web Forms Application
  • a). Introduction to Ajax
  • b). Creating an ASP.NET Ajax Application by Using the Ajax Features for ASP.NET
  • c). Extending an ASP.NET Web Forms Application by Using the Ajax Control Toolkit
  • d). Lab : Creating a Microsoft ASP.NET Ajax-Enabled Web Forms Application
  • 12. Consuming Microsoft Windows Communication Foundation Services
  • a). Overview of Windows Communication Foundation Services
  • b). Calling Windows Communication Foundation Services
  • c). Working with WCF Data Services
  • d). Lab : Consuming Windows Communication Foundation Services
  • 13. Managing State in Web Applications
  • a). State Management
  • b). ASP.NET Profiles
  • c). ASP.NET Caching
  • d). Lab : Managing State in Web Applications
  • 14. Configuring and Deploying a Microsoft ASP.NET Web Application
  • a). Configuring an ASP.NET Web Application
  • b). Deploying an ASP.NET Web Application
  • c). Lab : Configuring and Deploying a Microsoft ASP.NET Web Application
  • 15. Securing a Microsoft ASP.NET Web Application
  • a). Overview of Web Application Security
  • b). Declaratively Configuring Authentication and Authorization
  • c). Working Programmatically with Authentication and Authorization
  • d). Lab : Securing a Microsoft ASP.NET Web Application
  • 16. Implementing Advanced Technologies Supported by Microsoft Visual Studio 2010 for Web Development
  • a). Working with the ASP.NET MVC 2 Framework
  • b). Working with Silverlight 4
  • c). Lab : Implementing Advanced Technologies Supported by Microsoft Visual Studio 2010 for Web Development
Price: 2875
5 Days | $ 2012