18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

10975: Introduction to Programming Training


What 10975: Introduction to Programming training is all about?

10975: Introduction to Programming Training is aimed at professionals to help them develop a better understanding of the foundations of computer programming using MS Visual Studio. The focus of this technical course is on the core programming concepts such as data types, decision structures, computer storage, and repetition by utilizing loops. Our enterprise training program is best for companies and organizations. It introduces object-oriented programming, which covers encapsulation, classes, and polymorphism. This training program is suitable for individuals who have just stepped into the software development industry and want to learn more about programming fundamentals. After finishing this course, professionals will know how to elaborate on the core computer data structures and build and utilize classes in a computer program.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 05, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2595 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2595 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2595 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 26, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2595 USD
What are the course objectives for 10975: Introduction to Programming training?
  • Explaining the fundamentals of core programming like computer processing and storage.
  • Explaining binary.
  • Creating and using constants and variables in programs.
  • Explaining to create and use program functions.
  • Creating and using decision structures with computer programs.
  • Creating and using loops in a computer program.
  • Explaining pseudocode role in programming.
  • Explaining computer data structures basic like arrays, stacks, lists and queues.
  • Implementing object-oriented programming concepts.
  • Creating and using classes within computer programs.
  • Implementing encapsulation, polymorphism, and inheritance.
  • Describing the BCL in .NET Framework.
  • Explaining concepts of application security.
  • Implementing I/O in a computer program.
  • Identifying errors in applications and explaining the debugging process of an application and handling errors.
  • Identifying applications’ performance considerations.
Who should attend 10975: Introduction to Programming training?

This course is designed for people new to software development and for those who are looking to understand the basics of programming. Students or individuals wanting a change of career but have no programming experience whatsoever can apply for the course and begin a new journey to the center of the programming fundamentals.

What are the prerequisites for 10975: Introduction to Programming training?

Before going to this course, understudies must have:

  • Capacity to utilize PCs to begin projects, open and spare records, explore application menus and interfaces
  • Capacity to comprehend legitimate ideas, for example, examinations
  • Comprehend number hypothesis
  • Capacity to make, comprehend, and take after organized headings or well ordered systems
  • Capacity to comprehend and apply unique ideas to solid illustrations
What is the course outline for 10975: Introduction to Programming training?
  • 1. Introduction to Core Programming Concepts
  • a). Computer Data Storage and Processing
  • b). Application Types
  • c). Application Life-Cycle
  • d). Code Compilation
  • e). Lab : Thinking Like a Computer
  • 2. Core Programming Language Concepts
  • a). Syntax
  • b). Data Types
  • c). Variables and Constants
  • d). Lab : Working with Data Types
  • 3. Program Flow
  • a). Introduction to Structured Programming Concepts
  • b). Introduction to Branching
  • c). Using Functions
  • d). Using Decision Structures
  • e). Introducing Repetition
  • f). Lab : Creating Functions, Decisions, and Looping
  • 4. Algorithms and Data Structures
  • a). Understand How to Write Pseudo Code
  • b). Algorithm Examples
  • c). Introduction to Data Structures
  • d). Lab : Working with Algorithms and Data Structures
  • 5. Error Handling and Debugging
  • a). Introduction to Program Errors
  • b). Introduction to Structured Error Handling
  • c). Introduction to Debugging in Visual Studio
  • d). Lab : Implementing Debugging and Error Handling
  • 6. Introduction to Object-Oriented Programming
  • a). Introduction to Complex Structures
  • b). Introduction to Structs
  • c). Introduction to Classes
  • d). Introducing Encapsulation
  • e). Lab : Implementing Complex Data Structures
  • 7. More Object-Oriented Programming
  • a). Introduction to Inheritance
  • b). Introduction to Polymorphism
  • c). Introduction to the .NET Framework and the Base Class Library
  • d). Lab : Implementing Inheritance
  • e). Lab : Implementing Polymorphism
  • 8. Introduction to Application Security
  • a). Authentication and Authorization
  • b). Code Permissions on Computers
  • c). Introducing Code Signing
  • 9. Core I/O Programming
  • a). Using Console I/O
  • b). Using File I/O
  • c). Lab : Core I/O Programming
  • 10. Application Performance and Memory Management
  • a). Value Types vs Reference Types
  • b). Converting Types
  • c). The Garbage Collector
  • d). Lab : Using Value Types and Reference Types