18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

20480: Programming in HTML5 with JavaScript And CSS3 Training


What 20480: Programming in HTML5 with JavaScript And CSS3 training is all about?

20480: Programming in HTML5 with JavaScript And CSS3 Training is developed to familiarize with HTML5, JavaScript, and CSS3. This technical course helps individuals gain a better understanding of JavaScript/CSS3/HTML5 programming skills. The focus of this course is to use JavaScript/CSS3/HTML5 to use and define variables, implement programming logic, validate, and capture user input, and build a well-structured application. This training program is suitable for developers who have some experience in programming and individuals who want to develop applications with the help of HTML 5 with CSS3 and JavaScript. In this course, students will learn to utilize Visual Studio to build a Web application and help in understanding the new features of HTML5 properly. It also teaches them to write updated JavaScript code and improve the user experience by putting animations to an HTML 5 page.

5 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 05, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 26, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for 20480: Programming in HTML5 with JavaScript And CSS3 training?
  • Explaining Visual Studio 2017 to develop and run a Web app.
  • Describing HTML5’s new features and creating as well as styling HTML5 pages.
  • Using JavaScript to add interactivity to the HTML5 page.
  • Using different input types to create HTML5 forms and using JavaScript code and HTML5 attributes for validating user input.
  • Using Fetch API and XML HTTP Request objects to send and receive data from and to a remote data source.
  • Using CSS3 to style HTML5 pages.
  • Creating maintainable and well-structured JavaScript code.
  • Writing the latest code with JavaScript and using babel for making it browser compatible.
  • Using common HTML5 APIs in interactive Web applications.
  • Creating offline operations supporting Web applications.
  • Creating a multi-platform or devices responsive HTML5 Web pages.
  • Using Canvas elements, and Scalable Vector Graphics to add custom graphics to an HTML5 page.
  • Adding animations to HTML5 pages to enhance user experience.
  • Using Web Sockets to share data between Web applications and server.
  • Using Web Worker processes to improve a Web application responsiveness that executes long-running operations.
  • Using Webpack for web applications packaging for production.
Who should attend 20480: Programming in HTML5 with JavaScript And CSS3 training?

The course is for pro developers having some experience with programming and who are interested in learning HTML5, JavaScript and CSS3 to develop applications such as Store apps for Windows and other web apps.

What is the course outline for 20480: Programming in HTML5 with JavaScript And CSS3 training?
  • 1. Overview of HTML and CSS
  • a). Overview of HTML
  • b). Overview of CSS
  • c). Creating a Web Application by Using Visual Studio 2017
  • d). Lab : Exploring the Contoso Conference Application
  • 2. Creating and Styling HTML Pages
  • a). Creating an HTML5 Page
  • b). Styling an HTML5 Page
  • c). Lab : Creating and Styling HTML5 Pages
  • 3. Introduction to JavaScript
  • a). Overview of JavaScript
  • b). Introduction to the Document Object Model
  • c). Lab : Displaying Data and Handling Events by Using JavaScript.
  • 4. Creating Forms to Collect and Validate User Input
  • a). Creating HTML5 Forms
  • b). Validating User Input by Using HTML5 Attributes
  • c). Validating User Input by Using JavaScript
  • d). Lab : Creating a Form and Validating User Input
  • 5. Communicating with a Remote Server
  • a). Async programming in JavaScript
  • b). Sending and Receiving Data by Using the XMLHttpRequest Object
  • c). Sending and Receiving Data by Using the Fetch API
  • d). Lab : Communicating with a Remote Data Source
  • 6. Styling HTML5 by Using CSS3
  • a). Styling Text by Using CSS3
  • b). Styling Block Elements
  • c). Pseudo-Classes and Pseudo-Elements
  • d). Enhancing Graphical Effects by Using CSS3
  • e). Lab : Styling Text and Block Elements by Using CSS3
  • 7. Creating Objects and Methods by Using JavaScript
  • a). Writing Well-Structured JavaScript Code
  • b). Creating Custom Objects
  • c). Extending Objects
  • d). Lab : Refining Code for Maintainability and Extensibility
  • 8. Creating Interactive Pages by Using HTML5 APIs
  • a). Interacting with Files
  • b). Incorporating Multimedia
  • c). Reacting to Browser Location and Context
  • d). Debugging and Profiling a Web Application
  • e). Lab : Creating Interactive Pages with HTML5 APIs
  • 9. Adding Offline Support to Web Applications
  • a). Reading and Writing Data Locally
  • b). Adding Offline Support by Using the Application Cache
  • c). Lab : Adding Offline Support to Web Applications
  • 10. Implementing an Adaptive User Interface
  • a). Supporting Multiple Form Factors
  • b). Creating an Adaptive User Interface
  • c). Lab : Implementing an Adaptive User Interface
  • 11. Creating Advanced Graphics
  • a). Creating Interactive Graphics by Using SVG
  • b). Drawing Graphics by Using the Canvas API
  • c). Lab : Creating Advanced Graphics
  • 12. Animating the User Interface
  • a). Applying CSS Transitions
  • b). Transforming Elements
  • c). Applying CSS Keyframe Animations
  • d). Lab : Animating the User Interface
  • 13. Implementing Real-time Communication by Using Web Sockets
  • a). Introduction to Web Sockets
  • b). Using the WebSocket API
  • c). Lab : Performing Real-time Communication by Using Web Sockets
  • 14. Performing Background Processing by Using Web Workers
  • a). Understanding Web Workers
  • b). Performing Asynchronous Processing by Using Web Workers
  • c). Lab : Creating a Web Worker Process
  • 15. Packaging JavaScript for Production Deployment
  • a). Understanding Transpilers And Module bundling
  • b). Creating Separate Packages for Cross Browser Support
  • c). Lab : Setting Up Webpack Bundle for Production
5 Days | $ 2875
4.2
  265 Ratings

1542 Learners