18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

20487: Developing Windows Azure and Web Services Training


What 20487: Developing Windows Azure and Web Services training is all about?

20487: Developing Windows Azure and Web Services Training is designed to help professionals learn the right methodologies to design and build services that access remote and local data from different data sources. This technical course also teaches ways to develop and launch services to hybrid environments, which includes Windows Azure and on-premises servers. It provides comprehensive knowledge and guides in utilization of Windows Azure Service Bus for brokered messaging by using topics. This training program is suitable for professionals who want to gain skills to build services and launch them in hybrid environments. In this course, students will learn SOAP-based services by utilizing the WCF (Windows Communication Foundation and implement design rules to service contracts and expand WCF services with the help of custom runtime behaviors and components.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 05, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 26, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for 20487: Developing Windows Azure and Web Services training?
  • Describing fundamentals of data access strategies and service development using the .NET platform.
  • Describing Azure cloud platform and its data, compute and application hosting offers.
  • Using Entity Framework Core and Visual Studio 2017 to design and develop data-centric apps.
  • Using ASP.NET Core to design, implement, and use HTTP services.
  • Using ASP.NET Core to extend HTTP services.
  • Hosting services on-premises and Azure.
  • Deploying services to cloud environments and on-premises and managing the policy and interface for services.
  • Choosing a data storage solution, distribute, cache, and synchronize data.
  • Monitoring, logging, and troubleshooting services.
  • Describing claims-based identity standards and concepts and implementing authorization and authentication at Azure Active Directory.
  • Creating scalable service applications.
Who should attend 20487: Developing Windows Azure and Web Services training?

The primary audience of the course are the .NET developers wanting to learn to develop services and the process to deploy them in a hybrid environment. .NET developers having some real-world experience in Web application development but are now looking to explore more advanced ways to develop apps or port existing apps to Azure can take the course too.

What is the course outline for 20487: Developing Windows Azure and Web Services training?
  • 1. Overview of service and cloud technologies
  • a). Key Components of Distributed Applications
  • b). Data and Data Access Technologies
  • c). Service Technologies
  • d). Cloud Computing
  • e). Manipulating Data
  • f). Lab : Exploring the Work Environment
  • 2. Querying and Manipulating Data Using Entity Framework
  • a). ADO.NET Overview
  • b). Creating an Entity Data Model
  • c). Querying Data
  • d). Lab : Creating a Data Access Layer using Entity Framework
  • e). Lab : Manipulating Data
  • 3. Creating and Consuming ASP.NET Core Web APIs
  • a). HTTP Services
  • b). Creating an ASP.NET Core Web API
  • c). Consuming ASP.NET Core Web APIs
  • d). Handling HTTP Requests and Responses
  • e). Automatically Generating HTTP Requests and Responses
  • f). Lab : Creating an ASP.NET Core Web API
  • 4. Extending ASP.NET Core HTTP Services
  • a). The ASP.NET Core Request Pipeline
  • b). Customizing Controllers and Actions
  • c). Injecting Dependencies into Controllers
  • d). Lab : Customizing the ASP.NET Core Pipeline
  • 5. Hosting Services On-Premises and in Azure
  • a). Hosting Services on-premises
  • b). Hosting Services in Azure App Service
  • c). Packaging Services in Containers
  • d). Implementing Serverless Services
  • e). Lab : Host an ASP.NET Core service in a Windows Service
  • f). Lab : Host an ASP.NET Core Web API in an Azure Web App
  • g). Lab : Host an ASP.NET Core service in Azure Container Instances
  • h). Lab : Implement an Azure Function
  • 6. Deploying and Managing Services
  • a). Web Deployment with Visual Studio 2017
  • b). Continuous Delivery with Visual Studio Team Services
  • c). Deploying Applications to Staging and Production Environments
  • d). Defining Service Interfaces with Azure API Management
  • e). Lab : Deploying an ASP.NET Core web service on Linux
  • f). Lab : Deploying to Staging and Production
  • g). Lab : Publishing a Web API with Azure API Management
  • 7. Implementing Data Storage in Azure
  • a). Choosing a Data Storage Mechanism
  • b). Accessing Data in Azure Storage
  • c). Working with Structured Data in Azure
  • d). Geographically Distributing Data with Azure CDN
  • e). Scaling with Out-of-Process Cache
  • f). Lab : Storing Files in Azure Storage
  • g). Lab : Querying Graph Data with CosmosDB
  • h). Lab : Caching out-of-process with Azure Redis cache
  • 8. Diagnostics and Monitoring
  • a). Logging in ASP.NET Core
  • b). Diagnostic Tools
  • c). Application Insights
  • d). Lab : Monitoring ASP.NET Core with ETW and LTTng
  • e). Lab : Monitoring Azure Web Apps with Application Insights
  • 9. Securing services on-premises and in Microsoft Azure
  • a). Explaining Security Terminology
  • b). Securing Services with ASP.NET Core Identity
  • c). Securing Services with Azure Active Directory
  • d). Lab : Using ASP.NET Core Identity
  • e). Lab : Using Azure Active Directory with ASP.NET Core
  • 10. Scaling Services
  • a). Introduction to Scalability
  • b). Automatic Scaling
  • c). Azure Application Gateway and Traffic Manager
  • d). Lab : Load Balancing Azure Web Apps
  • e). Lab : Load Balancing with Azure Traffic Manager
5 Days | $ 2875
4
  286 Ratings

1548 Learners