18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

10962: Advanced Automated Administration with Windows PowerShell Training


What 10962: Advanced Automated Administration with Windows PowerShell training is all about?

10962: Advanced Automated Administration with Windows PowerShell is aimed at professionals to teach them the leading methodologies to automate administrative tasks with the help of PowerShell 5.1. This technical course helps professionals gain a conceptual understanding of core scripting skills such as writing controller scripts, building advanced functions, and handling script errors. Throughout the course, trainees will learn to work with the REST API and JSON and XML formatted files. It also guides on utilization of new administration tools such as Just Enough Administration, Desired State Configuration to secure and configure servers. This training program is perfect for individuals who have basic knowledge of Windows PowerShell and professionals who have experience in Windows Client Administration. This course helps them debut and assess the script and also understand the workflow of Windows PowerShell.

3 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 26, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1725 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 21, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1725 USD
What are the course objectives for 10962: Advanced Automated Administration with Windows PowerShell training?
  • Creating advanced functions.
  • Using REST API and .NET Framework in PowerShell.
  • Writing controller scripts.
  • Handling script errors.
  • Using JSON, and XML formatted data.
  • Enhancing server management with DSC and JEA.
  • Analyzing and debugging scripts
  • Understanding PowerShell workflow.
Who should attend 10962: Advanced Automated Administration with Windows PowerShell training?

This course is created keeping the IT professionals in mind who have real-world experience with Windows Server and Client Administration. Students with basic knowledge can take this course for further improvements in their skills.

What are the prerequisites for 10962: Advanced Automated Administration with Windows PowerShell training?

Before going to this course, understudies must have:

  • Learning and experience working with Windows PowerShell or information proportional to the substance canvassed in course 10961B: Automating Administration with Windows PowerShell
  • Experienced by and large Windows Server and Windows Client organization or as of now have involvement in regulating and supporting Application servers and administrations including applications like Exchange, SharePoint, and SQL.
What is the course outline for 10962: Advanced Automated Administration with Windows PowerShell training?
  • 1. Creating advanced functions
  • a). Converting a command into an advanced function
  • b). Creating a script module
  • c). Defining parameter attributes and input validation
  • d). Writing functions that accept pipeline input
  • e). Producing complex pipeline output
  • f). Documenting functions by using comment-based help
  • g). Supporting –WhatIf and -Confirm
  • h). Lab : Converting a command into an advanced function
  • i). Lab : Creating a script module
  • j). Lab : Defining parameter attributes and input validation
  • k). Lab : Writing functions that accept pipeline input
  • l). Lab : Producing complex pipeline output
  • m). Lab : Documenting functions by using comment-based help
  • n). Lab : Supporting –WhatIf and -Confirm
  • 2. Using Microsoft .NET Framework and REST API in Windows PowerShell
  • a). Using Microsoft .NET Framework in Windows PowerShell
  • b). Using REST API in Windows PowerShell
  • c). Lab : Using Microsoft .NET Framework in Windows PowerShell
  • d). Lab : Using REST API in Windows PowerShell
  • 3. Writing controller scripts
  • a). Introducing controller scripts
  • b). Writing controller scripts that display a user interface
  • c). Writing controller scripts that produce reports
  • d). Lab : Writing controller scripts
  • e). Lab : Writing controller scripts that produce HTML reports
  • 4. Handling script errors
  • a). Understanding error handling
  • b). Handling errors and timeouts in a script
  • c). Lab : Handling errors in a script
  • 5. Using XML, JSON, and custom-formatted data
  • a). Reading, manipulating, and writing XML-formatted data
  • b). Reading, manipulating, and writing JSON-formatted data
  • c). Reading and manipulating custom-formatted data
  • d). Lab : Reading, manipulating, and writing XML-formatted data
  • 6. Enhancing server management with Desired State Configuration and Just Enough Administration
  • a). Understanding Desired State Configuration
  • b). Creating and deploying a DSC configuration
  • c). Implementing Just Enough Administration
  • d). Lab : Creating and deploying a DSC configuration
  • e). Lab : Configuring and using JEA
  • 7. Analyzing and debugging scripts
  • a). Debugging in Windows PowerShell
  • b). Analyzing and debugging an existing script
  • c). Lab : Analyzing and debugging an existing script
  • 8. Understanding Windows PowerShell Workflow
  • a). Understanding Windows PowerShell Workflow
  • b). Lab : Creating and running a Windows PowerShell Workflow
3 Days | $ 1725
Enroll Now
4.5
  274 Ratings

1586 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email