18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

10967: Fundamentals of a Windows Server® Infrastructure Training


What 10967: Fundamentals of a Windows Server® Infrastructure training is all about?

10967: Fundamentals of a Windows Server® Infrastructure Training provides fundamental skills and knowledge that is required to create a Windows Server framework with the help of Windows Server. This technical course contains comprehensive information on networking, system administration, and security that you need to apply to a Windows Server framework. It helps in understanding the basics of configuration, installation, storage, network components, server roles, and maintaining a Windows Server. This program is suitable for individuals who have just stepped into the IT industry or professionals who want to switch careers into Windows Server Technologies. By the end of the course, students will be able to recognize the security features in Windows Server and identify and apply extra software components to elevate your company's security standards.

5 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 05, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 26, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for 10967: Fundamentals of a Windows Server® Infrastructure training?
  • Installing of Windows Server 2012 based on local media.
  • Configuring storage options on a Windows Server by selecting right storage technologies.
  • Describing the basics of network terminology and components to select the right network component.
  • Selecting network hardware technologies and components to implement a network and determine the right network hardware and wiring components in a given situation.
  • Describing the protocols and services within the TCP/IP protocol suite and implementing IPv4 in each Windows Server environment.
  • Describing and implementing server roles.
  • Implementing and configuring an AD DS (Active Directory Domain Service) forest.
  • Describing defense-in-depth concepts and determining its implementation within Windows Server.
  • Identifying Windows Server security features that aid in providing defense-in-depth.
  • Identifying security features related to the network in Windows Server for the mitigation of security threats.
  • Improving an organization’s security by identifying and implementing additional software components.
  • Monitoring a server to check its performance level.
  • Identifying available Windows Server tools for maintaining and troubleshooting Windows Server.
Who should attend 10967: Fundamentals of a Windows Server® Infrastructure training?

The most suited candidates for this course are those about to start their career in the IT field or wanting to shift into Windows Server roles. The basic knowledge gained from this course can be utilized by personal computer users, business owners, college students, IT workers, technical managers and help desk technicians.

This program prepares learners for IT jobs or serves as a prerequisite coaching class before they take the MCSA certification exam.

What are the prerequisites for 10967: Fundamentals of a Windows Server® Infrastructure training?

Before going to 10967: Fundamentals of a Windows Server Infrastructure course, understudies must have:

  • An essential learning of general figuring ideas.
  • Some experience working with Windows Client working frameworks, for example, Windows 7 or Windows 8
What is the course outline for 10967: Fundamentals of a Windows Server® Infrastructure training?
  • 1. Installing and Configuring Windows Server 2012
  • a). Windows Server Architecture.
  • b). Installing Windows Server.
  • c). Configuring Services.
  • d). Configuring Devices and Device Drivers.
  • e). Lab : Installing and Configuring Windows Server 2012
  • 2. Implementing Storage in Windows Server
  • a). Identifying Storage Technologies.
  • b). Managing Disks and Volumes.
  • c). Fault Tolerance.
  • d). Lab : Implementing Storage in Windows Server
  • 3. Understanding Network Infrastructure
  • a). Network Architecture Standards.
  • b). Local Area Networking.
  • c). Wide Area Networking.
  • d). Wireless Networking.
  • e). Connecting to the Internet.
  • f). Remote Access.
  • g). Lab : Selecting Network Infrastructure Components
  • 4. Connecting Network Components
  • a). Understanding the OSI Model.
  • b). Understanding Media Types.
  • c). Understanding Adapters, Hubs, and Switches.
  • d). Understanding Routing.
  • e). Lab : Connecting Network Components
  • 5. Implementing TCP/IP
  • a). Overview of TCP/IP.
  • b). IPv4 Addressing.
  • c). IPv6 Addressing.
  • d). Name Resolution.
  • e). Lab : Implementing TCP/IP
  • 6. Implementing Windows Server Roles
  • a). Role-Based Deployment.
  • b). Deploying Role-Specific Services.
  • c). Considerations for Provisioning Roles.
  • d). Lab : Implementing Server Roles
  • e). Lab : Implementing Server Roles
  • 7. Implementing Active Directory
  • a). Introducing Active Directory Domain Services (AD DS).
  • b). Implementing AD DS.
  • c). Managing Users, Groups, and Computers.
  • d). Implementing Group Policy
  • e). Lab : Implementing AD DS
  • 8. Implementing IT Security Layers
  • a). Overview of Defense-in-Depth.
  • b). Physical Security.
  • c). Internet Security.
  • d). Lab : Implementing IT Security Layers
  • 9. Implementing Security in Windows Server
  • a). Overview of Windows Security.
  • b). Securing Files and Folders.
  • c). Implementing Encryption.
  • d). Lab : Implementing Windows Security
  • 10. Implementing Network Security
  • a). Overview of Network Security.
  • b). Implementing Firewalls.
  • c). Internet Protocol Security (IPsec)
  • d). Lab : Implementing Network Security
  • 11. Implementing Security Software
  • a). Client Software Protection Features.
  • b). E-Mail Protection.
  • c). Server Protection.
  • d). Lab : Implementing Security Software
  • 12. Monitoring Server Performance
  • a). Event Logging.
  • b). Performance Monitoring.
  • c). Lab : Monitoring Server Performance
  • 13. Maintaining Windows Server
  • a). Troubleshooting Windows Server Startup.
  • b). Server Availability and Data Recovery.
  • c). Applying Updates to Windows Server.
  • d). Troubleshooting Windows Server.
  • e). Lab : Maintaining Windows Server
5 Days | $ 2875
4
  271 Ratings

1467 Learners