18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

10969: Active Directory® Services with Windows Server® Training


What 10969: Active Directory® Services with Windows Server® training is all about?

10969: Active Directory® Services with Windows Server® Training is designed to help professionals develop skills needed to manage and secure data access and information. Professionals will also gain the knowledge to simplify the management and deployment of their identity framework and provide protected access to data from anywhere. This technical course teaches the techniques to configure the main features in Active Directories such as Group Policy, Active Directory Domain Services, Workplace Join, Rights Management Services, and many more. This program is suitable for IT professionals who have experience administering Active Directory. After finishing this course, you will know how to secure AD DS deployment, manage, and implement GPOs, and implement certification authority. Our enterprise training program also teaches protection and provision of data access by utilizing advanced technologies, which makes it best for companies and organizations.

5 SATVs applicable


Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location.
You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for 10969: Active Directory® Services with Windows Server® training?
  • Understanding available identity management solutions and addressing scenarios with the right solutions.
  • Deploying and administering Windows Server 2012’s AD DS (Active Directory Domain Services).
  • Securing AD DS deployment.
  • Implementing AD DS sites, configuring, and managing replication
  • Implementing and managing Group Policy
  • Managing user settings for Group Policy
  • Implementing CA hierarchy with AD CS and managing CAs.
  • Implementing, deploying, and managing certificates.
  • Implementing and managing AD RMS.
  • Implementing and administering AD FS.
  • Using Dynamic Access Control, Workplace Join and Work Folders to Provision and Secure data access
  • Monitoring, troubleshooting, and establishing business continuity for Active Directory Domain Services.
  • Implementing the Azure Active Directory.
  • Implementing and administering AD LDS (Active Directory Lightweight Directory Services).
Who should attend 10969: Active Directory® Services with Windows Server® training?

This course is created for IT Professionals who have AD DS experience and are searching for a course that can help them develop further knowledge and skills into the field using Access and Information Protection via Windows Server 2012 and R2. This includes:

AD DS Admins looking to further improve their skills in new Access and Information Protection in Windows Server 2012 and R2.

Infrastructure admin having general AD DS knowledge and some hands-on experience looking to upgrade from that knowledge and cross-train to more advanced Active Directory tech in Windows Server 2012 and R2.

What are the prerequisites for 10969: Active Directory® Services with Windows Server® training?

Before going to 10969: Active Directory Services with Windows Server course, understudies must have:

  • Experience working with Active Directory Domain Services (AD DS)
  • Experience working in a Windows Server Infrastructure undertaking condition
  • Experience working with and investigating center systems administration foundation advances, for example, name determination, IP Addressing, Domain Name System (DNS) and Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP)
  • Experience working with Hyper-V and Server Virtualization ideas
  • A mindfulness and comprehension of general security best practices
  • Experience working hands on with Windows customer working frameworks, for example, Windows Vista, Windows 7 or Windows 8
What is the course outline for 10969: Active Directory® Services with Windows Server® training?
  • 1. Overview of Access and Information Protection
  • a). Introduction to Access and Information Protection Solutions in Business
  • b). Overview of AIP Solutions in Windows Server 2012
  • c). Overview of FIM 2010 R2
  • d). Lab : Choosing an Appropriate Access and Information Protection Management Solution
  • 2. Advanced Deployment and Administration of AD DS
  • a). Deploying AD DS
  • b). Deploying and Cloning Virtual Domain Controllers
  • c). Deploying Domain Controllers in Windows Azure
  • d). Administering AD DS
  • e). Lab : Deploying and Administering AD DS
  • 3. Securing AD DS
  • a). Securing Domain Controllers
  • b). Implementing Account Security
  • c). Implementing Audit Authentication
  • d). Lab : Securing AD DS
  • 4. Implementing and Administering AD DS Sites and Replication
  • a). Overview of AD DS Replication
  • b). Configuring AD DS Sites
  • c). Configuring and Monitoring AD DS Replication
  • d). Lab : Implementing AD DS Sites and Replication
  • 5. Implementing Group Policy
  • a). Introducing Group Policy
  • b). Implementing and Administering GPOs
  • c). Group Policy Scope and Group Policy Processing
  • d). Troubleshooting the Application of GPOs
  • e). Lab : Implementing and Troubleshooting a Group Policy Infrastructure
  • 6. Managing User Settings with Group Policy
  • a). Implementing Administrative Templates
  • b). Configuring Folder Redirection and Scripts
  • c). Configuring Group Policy Preferences
  • d). Lab : Managing User Desktops with Group Policy
  • 7. Deploying and Managing AD CS
  • a). Deploying CAs
  • b). Administering CAs
  • c). Troubleshooting, Maintaining, and Monitoring CAs
  • d). Lab : Deploying and Configuring a Two-Tier CA Hierarchy
  • 8. Deploying and Managing Certificates
  • a). Using Certificates in a Business Environment
  • b). Deploying and Managing Certificate Templates
  • c). Managing Certificates Deployment, Revocation, and Recovery
  • d). Implementing and Managing Smart Cards
  • e). Lab : Deploying and Using Certificates
  • 9. Implementing and Administering AD RMS
  • a). Overview of AD RMS
  • b). Deploying and Managing an AD RMS Infrastructure
  • c). Configuring AD RMS Content Protection
  • d). Configuring External Access to AD RMS
  • e). Lab : Implementing an AD RMS Infrastructure
  • 10. Implementing and Administering AD FS
  • a). Overview of AD FS
  • b). Deploying AD FS
  • c). Implementing AD FS for a Single Organization
  • d). Deploying AD FS in a Business-to-Business Federation Scenario
  • e). Extending AD FS to External Clients
  • f). Lab : Implementing AD FS
  • 11. Implementing Secure Shared File Access
  • a). Overview of Dynamic Access Control
  • b). Implementing DAC Components
  • c). Implementing DAC for Access Control
  • d). Implementing Access Denied Assistance
  • e). Implementing and Managing Work Folders
  • f). Implementing Workplace Join
  • g). Lab : Implementing Secure File Access
  • 12. Monitoring, Managing, and Recovering AD DS
  • a). Monitoring AD DS
  • b). Managing the AD DS Database
  • c). AD DS Backup and Recovery Options for AD DS and Other Identity and Access Solutions
  • d). Lab : Monitoring AD DS
  • e). Lab : Recovering Objects in AD DS
  • 13. Implementing Windows Azure Active Directory
  • a). Overview of Windows Azure AD
  • b). Managing Windows Azure AD Accounts
  • c). Lab : Implementing Windows Azure AD
  • 14. Implementing and Administering AD LDS
  • a). Overview of AD LDS
  • b). Deploying AD LDS
  • c). Configuring AD LDS Instances and Partitions
  • d). Configuring AD LDS Replication
  • e). Integrating AD LDS with AD DS
  • f). Lab : Implementing and Administering AD LDS
5 Days | $ 2875
4.2
  249 Ratings

1683 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email