18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

10972: Administering the Web Server (IIS) Role of Windows Server Training


What 10972: Administering the Web Server (IIS) Role of Windows Server training is all about?

10972: Administering the Web Server (IIS) Role of Windows Server Training is aimed at professionals to teach them the basic skills and knowledge to manage and configure Internet Information Services. This technical course helps professionals install IIS and create additional web sites. It also teaches professionals the leading methodologies to protect web site data transmission and handle certification in the Centralized Certificate store. Throughout the course, students will learn to configure and handle application tools and implement FTP and secure web apps and sites. 10972: Administering the Web Server (IIS) Role of Windows Server Training is suitable for IT professionals who have experience in Windows Client administration and Windows Server. From backup, restoration, and monitoring IIS, to developing load-balanced web farms, this technical course covers all the essential elements.

5 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 05, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 26, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for 10972: Administering the Web Server (IIS) Role of Windows Server training?
  • Installing IIS.
  • Configuring default web site.
  • Configuring and managing application pools.
  • Creating additional web sites.
  • Configuring websites and application support.
  • Securing websites and applications.
  • Securing website data transmission.
  • Managing Centralized Certificate Store’s certificates.
  • Configuring remote administration
  • Implementing FTP
  • Monitoring IIS
  • Backup and restoring IIS
  • Building load-balanced web farms
Who should attend 10972: Administering the Web Server (IIS) Role of Windows Server training?

The course is for already experienced IT people who work with Windows Server and Client Administration. There is no compulsion of prior knowledge related to IIS.

What are the prerequisites for 10972: Administering the Web Server (IIS) Role of Windows Server training?

Notwithstanding their expert experience, understudies who go to this preparation should as of now have the accompanying specialized information:

  • Involvement with Windows organizing advances and execution.
  • Involvement with Windows Server organization, support, and investigating.
  • Involvement with Windows Client organization, support, and investigating.
What is the course outline for 10972: Administering the Web Server (IIS) Role of Windows Server training?
  • 1. Understanding and Installing Internet Information Services
  • a). Understanding a Web Server infrastructure
  • b). Installing Internet Information Services
  • c). Lab : Installing Internet Information Services
  • 2. Configuring The Default Website
  • a). Examining the Default Website Using IIS Manager
  • b). Examining the Default IIS File Structure
  • c). Configuring DNS Records for a Website
  • d). Creating Folders, Virtual Directories, and Applications
  • e). Lab : Configuring the Default Website for Public Access
  • f). Lab : Creating Virtual Directories and Applications
  • 3. Configuring and Managing Application Pools
  • a). Defining the Application Pool Architecture
  • b). Creating and Managing Application Pools
  • c). Configuring Application Pool Recycling
  • d). Lab : Configuring and Managing Application Pools
  • e). Lab : Configuring Application Pool Recycling
  • 4. Creating Additional Websites
  • a). Understanding Configurations for Multiple Websites
  • b). Configuring Website Bindings
  • c). Creating and Starting Websites
  • d). Lab : Examining Existing Websites for Binding Conflicts
  • e). Lab : Creating New Websites
  • 5. Configuring Website and Web Application Support
  • a). Configuring Common Features
  • b). Configuring Support for Web Applications
  • c). Lab : Configuring Common Features
  • d). Lab : Configuring Support for Web Applications
  • 6. Securing Websites and Applications
  • a). Understanding IIS Authentication and Authorization
  • b). Configuring Authentication and Authorization
  • c). Configuring URL Authorization Rules
  • d). Lab : Configuring Authentication and Access
  • e). Lab : Configuring URL Authorization Rules
  • 7. Securing Website Data Transmission
  • a). Understanding Certificates and SSL
  • b). Creating and Managing Web Server Certificates
  • c). Configuring HTTPS Bindings
  • d). Lab : Creating and Managing Web Server Certificates
  • e). Lab : Adding a Certificate to a Website
  • 8. Managing Certificates in the Centralized Certificate Store
  • a). Understanding the Centralized Certificate Store
  • b). Installing and Configuring the Centralized Certificate Store
  • c). Lab : Installing and Configuring the Centralized Certificate Store
  • 9. Configuring Remote Administration
  • a). Installing and Configuring the Management Service
  • b). Connecting to Remote Web Servers and Websites
  • c). Delegating Management Permissions
  • d). Lab : Installing and Configuring the Management Service
  • e). Lab : Connecting to Remote Web Servers and Websites
  • f). Lab : Delegating Management Permissions
  • 10. Implementing FTP
  • a). Planning for FTP
  • b). Implementing an FTP site
  • c). Uploading and Downloading by Using FTP
  • d). Lab : Installing and Configuring an FTP Site
  • 11. Monitoring IIS
  • a). Monitoring IIS Logs
  • b). Analyzing Performance Counters
  • c). Lab : Monitoring IIS Logs
  • d). Lab : Analyzing Performance Counters
  • 12. Backing Up and Restoring IIS
  • a). Understanding IIS Backup and Recovery Components
  • b). Backing Up and Recovering a Website
  • c). Lab : Backing Up and Recovering Configuration History
  • 13. Building Load-Balanced Web Farms
  • a). Understanding Load-Balancing Mechanisms
  • b). Building a Load-Balanced Web Farm by Using ARR
  • c). Sharing Content in a Web Farm by Using Shared Folders
  • d). Sharing Content in a Web Farm by Using DFS-R
  • e). Sharing IIS Configurations in a Web Farm
  • f). Lab : Building a Load-Balanced Web Farm by Using ARR
  • g). Lab : Sharing Content in a Web Farm by Using Shared Folders
  • h). Lab : Sharing Web Farm Content by Using DFS-R
  • i). Lab : Sharing IIS Configurations in a Web Farm
5 Days | $ 2875
4.6
  246 Ratings

1859 Learners