18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

20410: Installing and Configuring Windows Server® 2012 Training


What 20410: Installing and Configuring Windows Server® 2012 training is all about?

20410: Installing and Configuring Windows Server® 2012 Training provides professionals with the knowledge and skills required to implement a core Windows Server 2012, which includes Windows Server 2012 framework in an enterprise environment. This technical course teaches the methodologies to configure and implement the basic services, including networking services, Active Directory Domain Services, and initial Hyper V configuration. This training program is suitable for IT professionals who have experience in the Windows operating system and want to gain the essential skills needed to apply the core framework services in a Windows Server 2012 R2 environment. It is also ideal for individuals who are preparing for Exam 70-410: Installing and Configuring Windows Server 2012. In this course, students will learn to configure local storage on a server and apply print and file services.

5 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 05, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 26, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for 20410: Installing and Configuring Windows Server® 2012 training?
  • Installing and configuring Windows Server 2012.
  • Describing AD DS.
  • Managing Active Directory objects.
  • Automating Active Directory administration.
  • Implementing IPv4.
  • Implementing DHC (Dynamic Host Configuration Protocol).
  • Implementing Domain Name System (DNS).
  • Implementing IPv6.
  • Implementing local storage.
  • Implementing file and print services.
  • Implementing Group Policy.
  • Using GPOs (Group Policy Objects) to secure Windows servers.
  • Using Hyper-V to implement server virtualization.
Who should attend 20410: Installing and Configuring Windows Server® 2012 training?

This program is aimed at IT professionals who have the knowledge and hands-on experience using Windows OS and want to upgrade their set of skills to learn installation and configuration of Windows Server 2012 or R2 server. The ideal audience for the course is:

Windows Server admins new to related technologies and are looking to learn more of Windows Server 2012 and R2 platforms.

IT professionals with some experience in non-Microsoft technologies, who are eligible with the program’s prerequisites and are looking to cross-train on Windows Server environment. IT professionals looking to take the MCSA certification exam.

IT people wanting to take the MCSE exams in Desktop Infrastructure, Datacenter, Collaboration and Communications, and messaging (MCSA) exams.

What are the prerequisites for 20410: Installing and Configuring Windows Server® 2012 training?

This course requires understudy meet the accompanying essentials, including that they have:

  • A comprehension of systems administration basics.
  • A comprehension of essential AD DS ideas.
  • A mindfulness and comprehension of security best practices.
  • Essential learning of server equipment.
  • Experience working with, and arranging, Windows customer working frameworks, for example, Windows 7 or Windows 8.
  • Furthermore, understudies would profit by having some past Windows Server working framework encounter.
What is the course outline for 20410: Installing and Configuring Windows Server® 2012 training?
  • 1. Deploying and Managing Windows Server 2012
  • a). Windows Server 2012 Overview
  • b). Installing Windows Server 2012
  • c). Post-Installation Configuration of Windows Server 2012
  • d). Overview of Windows Server 2012 Management
  • e). Introduction to Windows PowerShell
  • f). Lab : Deploying and Managing Windows Server 2012
  • 2. Introduction to Active Directory Domain Services
  • a). Overview of AD DS
  • b). Overview of Domain Controllers
  • c). Installing a Domain Controller
  • d). Lab : Installing Domain Controllers
  • 3. Managing Active Directory Domain Services Objects
  • a). Managing User Accounts
  • b). Managing Groups
  • c). Managing Computer Accounts
  • d). Delegating Administration
  • e). Lab : Managing Active Directory Domain Services Objects
  • 4. Automating Active Directory Domain Services Administration
  • a). Using Command-line Tools for AD DS Administration
  • b). Using Windows PowerShell for AD DS Administration
  • c). Performing Bulk Operations with Windows PowerShell
  • d). Lab : Automating AD DS Administration by Using Windows PowerShell
  • 5. Implementing IPv4
  • a). Overview of TCP/IP
  • b). Understanding IPv4 Addressing
  • c). Subnetting and Supernetting
  • d). Configuring and Troubleshooting IPv4
  • e). Lab : Implementing IPv4
  • 6. Implementing Dynamic Host Configuration Protocol
  • a). Overview of the DHCP Server Role
  • b). Configuring DHCP Scopes
  • c). Managing a DHCP Database
  • d). Securing and Monitoring DHCP
  • e). Lab : Implementing DHCP
  • 7. Implementing DNS
  • a). Name Resolution for Windows Clients and Servers
  • b). Installing a DNS Server
  • c). Managing DNS Zones
  • d). Lab : Implementing DNS
  • 8. Implementing IPv6
  • a). Overview of IPv6
  • b). IPv6 Addressing
  • c). Coexistence with IPv4
  • d). IPv6 Transition Technologies
  • e). Lab : Implementing IPv6
  • 9. Implementing Local Storage
  • a). Overview of Storage
  • b). Managing Disks and Volumes
  • c). Implementing Storage Spaces
  • d). Lab : Implementing Local Storage
  • 10. Implementing File and Print Services
  • a). Securing Files and Folders
  • b). Protecting Shared Files and Folders by Using Shadow Copies
  • c). Configuring Work Folders
  • d). Configuring Network Printing
  • e). Lab : Implementing File and Print Services
  • 11. Implementing Group Policy
  • a). Overview of Group Policy
  • b). Group Policy Processing
  • c). Implementing a Central Store for Administrative Templates
  • d). Lab : Implementing Group Policy
  • 12. Securing Windows Servers Using Group Policy Objects
  • a). Security Overview for Windows Operating Systems
  • b). Configuring Security Settings
  • c). Restricting Software
  • d). Configuring Windows Firewall with Advanced Security
  • e). Lab : Increasing Security for Server Resources
  • f). Lab : Configuring AppLocker and Windows Firewall
  • 13. Implementing Server Virtualization with Hyper-V
  • a). Overview of Virtualization Technologies
  • b). Implementing Hyper-V
  • c). Managing Virtual Machine Storage
  • d). Managing Virtual Networks
  • e). Lab : Implementing Server Virtualization with Hyper-V
5 Days | $ 2875
4
  273 Ratings

1148 Learners