18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

20411: Administering Windows Server® 2012 Training


What 20411: Administering Windows Server® 2012 training is all about?

20411: Administering Windows Server® 2012 Training provides comprehensive information on managing, implementing, provisioning, and maintaining framework and services in a Windows Server 2012 environment. This technical course contains administration tasks that are important to maintaining a Windows Server 2012 framework, such as troubleshooting name resolution, implementing remote access solutions, group, and user management with AD DS and many more. Our enterprise training program is very resourceful for teams as they can benefit from highly valuable learning materials that can boost their career and credibility. It teaches professionals to handle user systems with Group Policy and implement update management. Throughout the training program, students will find various essential elements, which include optimizing the services, implementing network access protection, managing service accounts, and AD DS. It also helps professionals inspect Windows Server 2012 and troubleshoot the NPS (Network Policy Server).

5 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 05, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 26, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for 20411: Administering Windows Server® 2012 training?
  • Configuring and Troubleshooting DNS
  • Maintaining AD DS
  • Managing User and Service Accounts
  • Implementing Group Policy Infrastructure
  • Using Group Policy to manage User Desktops
  • Installing, Configuring and Troubleshooting Network Policy Server
  • Implementing Network Access Protection
  • Implementing Remote Access.
  • Optimizing File Services.
  • Configuring Advanced Auditing and Encryption.
  • Deploying and Maintaining Server Images
  • Implementing Update Managements
  • Monitoring Windows Server 2012
Who should attend 20411: Administering Windows Server® 2012 training?

This course is for Information Technology people having working experience with a Windows server 2008 or 2012 environment and now want to acquire or upgrade their skills and knowledge to be able to maintain and manage the required core infrastructure for a Windows Server 2012 and R2 environment. The major emphasis is put to broaden the starting deployment of services and infrastructure in Windows Server 2012 and provide the skills to manage domain based Windows Server 2012, offering skills in fields such as Group and User management, Data Security and Network Access. The best matching candidates for the course are:

Windows Server Admins with hands-on experience Windows Server 2008 or 2012 wishing to update to perform daily maintenance and management tasks in a Windows Server 2012 or R2 environment. Existing IT Pros looking to go for the Administering Windows Server 2012 certification exam. Also, IT pros in need to take the MCSE exams in Desktop Infrastructure, Messaging, Datacenter, Collaboration and Communications can take this course.

What are the prerequisites for 20411: Administering Windows Server® 2012 training?

Before going to 20411: Administering Windows Server 2012 course, understudies must have:

  • Information and aptitudes concerning the underlying execution and arrangement of center Windows Server administrations including Active Directory Domain Services (AD DS), Networking Services and Microsoft Hyper-V.
  • The course pre-necessities can be met by having learning proportionate to, or by participation at, course 20410D: Installing and Configuring Windows Server 2012, as this course will expand upon that information and aptitudes canvassed in that course.
What is the course outline for 20411: Administering Windows Server® 2012 training?
  • 1. Configuring and Troubleshooting Domain Name System
  • a). Configuring the DNS Server Role
  • b). Configuring DNS Zones
  • c). Configuring DNS Zone Transfers
  • d). Managing and Troubleshooting DNS
  • e). Lab : Configuring and Troubleshooting DNS
  • 2. Maintaining Active Directory Domain Services
  • a). Overview of AD DS
  • b). Implementing Virtualized Domain Controllers
  • c). Implementing RODCs
  • d). Administering AD DS
  • e). Managing the AD DS Database
  • f). Lab : Maintaining AD DS
  • 3. Managing User and Service Accounts
  • a). Configuring Password Policy and User Account Lockout Settings
  • b). Configuring Managed Service Accounts
  • c). Lab : Managing User and Service Accounts
  • 4. Implementing a Group Policy Infrastructure
  • a). Introducing Group Policy
  • b). Implementing and Administering GPOs
  • c). Group Policy Scope and Group Policy Processing
  • d). Troubleshooting the Application of GPOs
  • e). Lab : Implementing a Group Policy Infrastructure
  • 5. Managing User Desktops with Group Policy
  • a). Implementing Administrative Templates
  • b). Configuring Folder Redirection and Scripts
  • c). Configuring Group Policy Preferences
  • d). Managing Software with Group Policy
  • e). Lab : Managing User Desktops with Group Policy
  • 6. Installing, Configuring, and Troubleshooting the Network Policy Server Role
  • a). Installing and Configuring a Network Policy Server
  • b). Configuring RADIUS Clients and Servers
  • c). NPS Authentication Methods
  • d). Monitoring and Troubleshooting a Network Policy Server
  • e). Lab : Installing and Configuring a Network Policy Server
  • 7. Implementing Network Access Protection
  • a). Overview of Network Access Protection
  • b). Overview of NAP Enforcement Processes
  • c). Configuring NAP
  • d). Configuring IPSec Enforcement for NAP
  • e). Monitoring and Troubleshooting NAP
  • f). Lab : Implementing Network Access Protection
  • 8. Implementing Remote Access
  • a). Overview of Remote Access
  • b). Implementing DirectAccess by Using the Getting Started Wizard
  • c). Implementing and Managing an Advanced DirectAccess Infrastructure
  • d). Implementing VPN
  • e). Implementing Web Application Proxy
  • f). Lab : Implementing DirectAccess by Using the Getting Started Wizard
  • g). Lab : Deploying an Advanced DirectAccess Solution
  • h). Lab : Implementing VPN
  • i). Lab : Implementing Web Application Proxy
  • 9. Optimizing File Services
  • a). Overview of FSRM
  • b). Using FSRM to Manage Quotas, File Screens, and Storage Reports
  • c). Implementing Classification and File Management Tasks
  • d). Overview of DFS
  • e). Configuring DFS Namespaces
  • f). Configuring and Troubleshooting DFS Replication
  • g). Lab : Configuring Quotas and File Screening Using File Server Resource Manager
  • h). Lab : Implementing Distributed File System
  • 10. Configuring Encryption and Advanced Auditing
  • a). Encrypting Drives by Using BitLocker
  • b). Encrypting Files by Using EFS
  • c). Configuring Advanced Auditing
  • d). Lab : Configuring Encryption and Advanced Auditing
  • 11. Deploying and Maintaining Server Images
  • a). Overview of Windows Deployment Services
  • b). Managing Images
  • c). Implementing Deployment with Windows Deployment Services
  • d). Administering Windows Deployment Services
  • e). Lab : Using Windows Deployment Services to Deploy Windows Server 2012
  • 12. Implementing Update Management
  • a). Overview of WSUS
  • b). Deploying Updates with WSUS
  • c). Lab : Implementing Update Management
  • 13. Monitoring Windows Server 2012
  • a). Monitoring Tools
  • b). Using Performance Monitor
  • c). Monitoring Event Logs
  • d). Lab : Monitoring Windows Server 2012
5 Days | $ 2875
4.7
  275 Ratings

1378 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email