18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

20413: Designing And Implementing a Server Infrastructure Training


What 20413: Designing And Implementing a Server Infrastructure training is all about?

20413: Designing and Implementing a Server Infrastructure Training contains an in-depth explanation of the skills and knowledge that is required to implement and design a Windows Server 2012 R2 infrastructure. This technical course helps in development of a better understanding of designing, deploying, planning, monitoring, securing, virtualizing, and automating an enterprise server framework. Throughout the course, students will learn all the skills that are needed to give an enterprise solution, which supports both automated and manual server installations in a digital and physical environment. It also teaches the leading methodologies to provide enterprise networking solutions such as IPAM, DHCP, DirectAccess, and VPN. 20413: Designing and Implementing a Server Infrastructure Training is suitable for IT individuals who are preparing for the exam 70-413: Designing and Implementing a Server Infrastructure.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 05, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 26, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for 20413: Designing And Implementing a Server Infrastructure training?
  • Planning upgrade and migration of a server.
  • Planning and implementing a strategy to deploy a server.
  • Using Virtual Machine Manager in System Center 2012 R2 to plan and deploy servers.
  • Designing and maintaining address management and IP configuration solution.
  • Designing and implementing a name resolution.
  • Designing and implementing an AD DS domain and forest infrastructure.
  • Designing and implementing an OU infrastructure of AD DS.
  • Design and implement a GPO (Group Policy Object) strategy.
  • Designing and implementing a physical topology in AD DS.
  • Planning and implementing storage and file services.
  • Designing and implementing network protection.
  • Designing and implementing remote access services.
Who should attend 20413: Designing And Implementing a Server Infrastructure training?

This course is created for IT individuals who plan, design, and deploy a logical and physical AD DS infrastructure in Windows Server 2012 enterprise including the necessary network services. People who have experience working with previous versions of Windows Server OS and have Windows Server 2012 have MCSA certification or parallel skills. The course is also meant for IT pros looking to take Designing and Implementing a Server Infrastructure certification exam.

What are the prerequisites for 20413: Designing And Implementing a Server Infrastructure training?

Possibility for this course have great Windows customer and server working framework learning and fundamental AD DS and systems administration involvement in an undertaking/independent venture (SMB) condition together with application design understanding.

Notwithstanding their expert experience, understudies who go to this preparation should as of now have the accompanying specialized learning:

  • A decent comprehension of Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP) basics and systems administration ideas.
  • A decent working learning of the two Windows Server 2012 R2 and Active Directory® Domain Services (AD DS). For instance, space client accounts, area versus nearby client accounts, client profiles, and gathering participation.
  • A decent comprehension of the two contents and group records.
  • A strong comprehension of security ideas, for example, confirmation and approval.
  • Nature with sending, bundling, and imaging devices.
  • Capacity to work in a group/virtual group.
  • Capacity to deliver great documentation and have the suitable relational abilities to make proposition and make spending proposals.
  • Information proportionate to Windows 2012 R2 MCSA.
  • Understudies who go to this preparation can meet the essentials by going to the accompanying courses, or acquiring proportional learning and aptitudes:

  • 20410D: Installing and Configuring Windows Server 2012
  • 20411D: Administering Windows Server 2012
  • 20412D: Configuring Advanced Windows Server 2012 Services
  • Or, then again
  • 20417D: Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server 2012
What is the course outline for 20413: Designing And Implementing a Server Infrastructure training?
  • 1. Planning Server Upgrade and Migration
  • a). Considerations for Upgrades and Migrations
  • b). Creating a Server Upgrade and Migration Plan
  • c). Planning for Virtualization
  • d). Lab : Planning a Server Upgrade and Migration
  • 2. Planning and Implementing a Server Deployment Strategy
  • a). Selecting an Appropriate Server Deployment Strategy
  • b). Implementing an Automated Deployment Strategy
  • c). Lab : Planning and Implementing a Server Deployment Infrastructure
  • 3. Planning and Deploying Servers Using Virtual Machine Manager
  • a). System Center 2012 R2 Virtual Machine Manager Overview
  • b). Implementing a Virtual Machine Manager Library and Profiles
  • c). Planning and Deploying Virtual Machine Manager Services
  • d). Lab : Planning and Deploying Virtual Machines by Using Virtual Machine Manager
  • 4. Designing and Maintaining an IP Configuration and Address Management Solution
  • a). Designing DHCP Servers
  • b). Planning DHCP Scopes
  • c). Designing an IPAM Provisioning Strategy
  • d). Managing Servers and Address Spaces by Using IPAM
  • e). Lab : Designing and Maintaining an IP Configuration and IP Address Management Solution
  • 5. Designing and Implementing Name Resolution
  • a). Designing a DNS Server Implementation Strategy
  • b). Designing the DNS Namespace
  • c). Designing DNS Zones
  • d). Designing DNS Zone Replication and Delegation
  • e). Optimizing DNS Servers
  • f). Designing DNS for High Availability and Security
  • g). Lab : Designing and Implementing Name Resolution
  • 6. Designing and Implementing an Active Directory Domain Services Forest and Domain Infrastructure
  • a). Designing an Active Directory Forest
  • b). Designing and Implementing Active Directory Forest Trusts
  • c). Designing Active Directory Integration with Windows Azure Active Directory
  • d). Designing and Implementing Active Directory Domains
  • e). Designing DNS Namespaces in Active Directory Environments
  • f). Designing Active Directory Domain Trusts
  • g). Lab : Designing and Implementing an Active Directory Domain Services Forest Infrastructure
  • h). Lab : Designing and Implementing an Active Directory Domain Infrastructure
  • 7. Designing and Implementing an AD DS Organizational Unit Infrastructure
  • a). Planning the Active Directory Administrative Tasks Delegation Model
  • b). Designing an OU Structure
  • c). Designing and Implementing an AD DS Group Strategy
  • d). Lab : Designing and Implementing an Active Directory OU Infrastructure and Delegation Model
  • 8. Designing and Implementing a Group Policy Object Strategy
  • a). Collecting the Information Required for a GPO Design
  • b). Designing and Implementing GPOs
  • c). Designing GPO Processing
  • d). Planning Group Policy Management
  • e). Lab : Designing and Implementing a Group Policy Object Strategy
  • 9. Designing and Implementing an AD DS Physical Topology
  • a). Designing and Implementing Active Directory Sites
  • b). Designing Active Directory Replication
  • c). Designing the Placement of Domain Controllers
  • d). Virtualization Considerations for Domain Controllers
  • e). Designing Highly Available Domain Controllers
  • f). Lab : Designing and Implementing an Active Directory Domain Services Physical Topology
  • 10. Planning and Implementing Storage and File Services
  • a). Planning and Implementing iSCSI SANs
  • b). Planning and Implementing Storage Spaces
  • c). Optimizing File Services for Branch Offices
  • d). Lab : Planning and Implementing Storage
  • 11. Designing and Implementing Network Protection
  • a). Overview of Network Security Design
  • b). Designing and Implementing a Windows Firewall Strategy
  • c). Designing and Implementing a NAP Infrastructure
  • d). Lab : Designing and Implementing Network Protection
  • 12. Designing and Implementing Remote Access Services
  • a). Planning and Implementing DirectAccess
  • b). Planning and Implementing VPN
  • c). Planning and Implementing Web Application Proxy
  • d). Planning a Complex Remote Access Infrastructure
  • e). Lab : Designing and Implementing Network Access Services
5 Days | $ 2875
4
  235 Ratings

1276 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email