18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

20414: Implementing an Advanced Server Infrastructure Training


What 20414: Implementing an Advanced Server Infrastructure training is all about?

Signup for Microsoft’s Official Five-day course provided by Microtek Learning where you get to practice and learn to design and then deploying a logical and physical Windows Server 2012 R2. This course is the second part of the two-course series that offers much-needed skills and knowledge to design and implement a Windows Server 2012 R2 infrastructure. All the two courses in the series collectively teaches how to plan, design, secure, deploy, automate, monitor, and virtualize an infrastructure in the enterprise environment. The program equips learners with the knowledge to effectively plan and execute High Availability, AD FS focused on secure infrastructure, AD RMS, and Public Key Infrastructure. The students learn successfully to plan and deploy Virtual Machines that includes automating and self-servicing to deploy Virtual Machines and plan and implement a strategy to monitor including System Center 2012 R2. For people about to take the MCSE Exam, the course is ideal for their preparation.

5 SATVs applicable


Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for 20414: Implementing an Advanced Server Infrastructure training?
  • Describing the enterprise data center.
  • Using System Center 2012 to plan and implement a server virtualization strategy.
  • Planning and implementing the required network and storage infrastructure for deploying a virtualized server infrastructure.
  • Planning and deploying virtual machines using Windows Hyper-V.
  • Using System Center 2012 to plan and implement virtualization administration solutions.
  • Using various tools in Windows Server 2012 and Operations Manager of System Center 2012 to plan and implement a strategy for server monitoring.
  • Plan and implement a high availability file service and application services infrastructure.
  • Using failover clustering in Windows Server 2012 to plan and implement a server infrastructure with high availability.
  • Planning and implementing a business continuity strategy within Windows Server 2012.
  • Planning and implementing a PKI (Public Key Infrastructure) deployment
  • Planning and implementing certificate management solutions.
  • Planning and implementing the deployment of AD FS server and claiming Aware Application Access.
  • Planning and implementing DAC, Work Folders, and Workplace Join.
  • Planning and implementing the deployment of AD RMS
  • Managing and planning AD RMS templates and access,
  • Planning and implementing external access for AD RMS services.
Who should attend 20414: Implementing an Advanced Server Infrastructure training?

This program is for Information Technology professionals who plan, design, and deploy a logical and physical Windows Server 2012 enterprise and AD DS infrastructures that include network services. Individuals who take this course usually have prior experience with previous versions of Windows Server. The other audience group for this course are people wanting to take on MCSE certification.

What is the course outline for 20414: Implementing an Advanced Server Infrastructure training?
  • 1. Overview of Management in an Enterprise Data Center
  • a). Overview of the Enterprise Data Center
  • b). Overview of the Microsoft System Center 2012 R2 Components
  • c). Lab : Considerations for Implementing an Enterprise Data Center
  • 2. Planning and Implementing a Server Virtualization Strategy
  • a). Planning a VMM Deployment
  • b). Planning and Implementing a Server Virtualization Host Environment
  • c). Lab : Planning and Implementing a Server Virtualization Strategy
  • 3. Planning and Implementing Networks and Storage for Virtualization
  • a). Planning a Storage Infrastructure for Virtualization
  • b). Implementing a Storage Infrastructure for Virtualization
  • c). Planning and Implementing a Network Infrastructure for Virtualization
  • d). Planning and Implementing Network Virtualization
  • e). Lab : Planning and Implementing Virtual Networks and Storage
  • 4. Planning and Deploying Virtual Machines
  • a). Planning a Virtual Machine Configuration
  • b). Preparing for Virtual Machine Deployments with VMM
  • c). Deploying Virtual Machines
  • d). Planning and Implementing Hyper-V Replica
  • e). Lab : Planning and Implementing a Virtual Machine Deployment and Management Strategy
  • 5. Planning and Implementing a Virtualization Administration Solution
  • a). Planning and Implementing Automation with System Center 2012
  • b). Planning and Implementing System Center 2012 Administration
  • c). Planning and Implementing Self-Service Options in System Center 2012
  • d). Planning and Implementing Updates in a Server Virtualization Infrastructure
  • e). Lab : Planning and Implementing an Administration Solution for Virtualization
  • 6. Planning and Implementing a Server Monitoring Strategy
  • a). Planning Monitoring in Windows Server 2012
  • b). Overview of Operations Manager
  • c). Planning and Configuring Monitoring Components
  • d). Configuring Integration with VMM
  • e). Lab : Implementing a Server Monitoring Strategy
  • 7. Planning and Implementing High Availability for File Services and Applications
  • a). Planning and Implementing Storage Spaces
  • b). Planning and Implementing a DFS
  • c). Planning and Implementing NLB
  • d). Lab : Planning and Implementing High Availability for File Services and Applications
  • 8. Planning and Implementing a High Availability Infrastructure Using Failover Clustering
  • a). Planning an Infrastructure for Failover Clustering
  • b). Implementing Failover Clustering
  • c). Planning and Implementing Updates for Failover Clusters
  • d). Integrating Failover Clustering with Server Virtualization
  • e). Planning a Multisite Failover Cluster
  • f). Lab : Planning and Implementing a Highly Available Infrastructure Using Failover Clustering
  • 9. Planning and Implementing a Business Continuity Strategy
  • a). Overview of Business Continuity Planning
  • b). Planning and Implementing Backup Strategies
  • c). Planning and Implementing Recovery
  • d). Planning and Implementing Backup and Recovery of Virtual Machines
  • e). Lab : Implementing a Virtual Machine Backup Strategy with DPM
  • 10. Planning and Implementing an Public Key Infrastructure
  • a). Planning and Implementing Deployment of a Certification Authority
  • b). Planning and Implementing Certificate Templates
  • c). Planning and Implementing Certificate Distribution and Revocation
  • d). Planning and Implementing Key Archival and Recovery
  • e). Lab : Planning and Implementing an Active Directory Certificate Services Infrastructure
  • 11. Planning and Implementing an Identity Federation Infrastructure
  • a). Planning and Implementing an AD FS Server Infrastructure
  • b). Planning and Implementing AD FS Claim Providers and Relying Parties
  • c). Planning and Implementing AD FS Claims and Claim Rules
  • d). Planning and Implementing Web Application Proxy
  • e). Lab : Planning and Implementing an AD FS Infrastructure
  • 12. Planning and Implementing Data Access for Users and Devices
  • a). Planning and Implementing DAC
  • b). Planning Workplace Join
  • c). Planning Work Folders
  • d). Lab : Implementing DAC and Access Denied Assistance
  • e). Lab : Implementing Work Folders
  • 13. Planning and Implementing an Information Rights Management Infrastructure
  • a). AD RMS Overview
  • b). Planning and Implementing an AD RMS Cluster
  • c). Planning and Implementing AD RMS Templates and Policies
  • d). Planning and Implementing External Access to AD RMS Services
  • e). Planning and Implementing AD RMS Integration with Dynamic Access Control
  • f). Lab : Planning and Implementing an AD RMS Infrastructure
Price: 2875
5 Days | $ 2012