18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

20417: Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server® 2012 Training


What 20417: Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server® 2012 training is all about?

20417: Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server® 2012 Training is aimed at professionals to educate them about the latest features and functionality in Windows Server 2012 R2 and Windows Server 2012, which includes networking infrastructure, management, Hyper-V, access control and many more. This technical course also provides comprehensive knowledge of failover clustering, Dynamic Access Control, PowerShell, and Active Directory Federation Services. Check out the Enterprise Training program, which is perfect for organizations and companies, It explores the leading methodologies to handle Windows Server 2012 with the help of PowerShell 3.0 and apply dynamic access control to protect data access for devices and users. This technical course is ideal for IT professionals who have some experience in Windows Server 2008 R2 and individuals who are preparing for Exam 70-417: Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server 2012.

5 SATVs applicable


Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 05, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 26, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for 20417: Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server® 2012 training?
  • Installing and configuring Windows Server 2012.
  • Using PowerShell to manage Windows Server 2012.
  • Managing storage options in Windows Server 2012.
  • Implementing network services.
  • Implementing Remote Access.
  • Implementing Hyper-V.
  • Implementing Failover Clustering.
  • Using Hyper-V to implement Failover Clustering.
  • Implementing secure data access for devices and users.
  • Implementing AD DS.
  • Implement AD FS.
  • Monitoring and maintaining Windows Server 2012.
Who should attend 20417: Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server® 2012 training?

The course is meant for IT workers who have experience with the System Administrator role of Windows Server and are quite familiar with executing regular management tasks. This course will upgrade their understanding of Windows Server 2012 and R2. IT Pros deciding to take the MCSE exams can also take this course for preparation.

What is the course outline for 20417: Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server® 2012 training?
  • 1. Installing and Configuring Windows Server 2012
  • a). Installing Windows Server 2012 R2
  • b). Configuring Windows Server 2012 R2 and Windows Server 2012
  • c). Configuring Remote Management for Windows Server 2012 R2 and Windows Server 2012
  • d). Lab : Installing and Configuring Windows Server 2012 R2
  • 2. Managing Windows Server 2012 by Using Windows PowerShell
  • a). Overview of Windows PowerShell
  • b). Using Windows PowerShell to Manage AD DS
  • c). Managing Servers by Using Windows PowerShell
  • d). Lab : Managing Servers Running Windows Server 2012 by Using Windows PowerShell
  • 3. Managing Storage in Windows Server 2012
  • a). Storage Features in Windows Server 2012
  • b). Configuring iSCSI Storage
  • c). Configuring Storage Spaces in Windows Server 2012
  • d). Configuring BranchCache in Windows Server 2012
  • e). Lab : Managing Storage on Servers Running Windows Server 2012
  • f). Lab : Implementing BranchCache
  • 4. Implementing Network Services
  • a). Implementing DNS and DHCP Enhancements
  • b). Implementing IPAM
  • c). Managing IP Address Spaces with IPAM
  • d). NAP Overview
  • e). Implementing NAP
  • f). Lab : Implementing Network Services
  • g). Lab : Deploying NAP
  • 5. Implementing Remote Access
  • a). Remote Access Overview
  • b). Implementing DirectAccess by Using the Getting Started Wizard
  • c). Implementing and Managing an Advanced DirectAccess Infrastructure
  • d). Implementing VPN
  • e). Lab : Implementing DirectAccess
  • 6. Implementing Failover Clustering
  • a). Overview of Failover Clustering
  • b). Implementing a Failover Cluster
  • c). Configuring Highly-Available Applications and Services on a Failover Cluster
  • d). Maintaining a Failover Cluster
  • e). Implementing a Multisite Failover Cluster
  • f). Lab : Implementing Failover Clustering
  • 7. Implementing Hyper-V
  • a). Configuring Hyper-V Servers
  • b). Configuring Hyper-V Storage
  • c). Configuring Hyper-V Networking
  • d). Configuring Hyper-V Virtual Machines
  • e). Lab : Implementing Server Virtualization with Hyper-V
  • 8. Implementing Failover Clustering with Windows Server 2012 R2 Hyper-V
  • a). Overview of the Integration of Hyper-V Server 2012 with Failover Clustering
  • b). Implementing Hyper-V Virtual Machines on Failover Clusters
  • c). Implementing Windows Server 2012 Hyper-V Virtual Machine Movement
  • d). Implementing Hyper-V Replica
  • e). Lab : Implementing Failover Clustering with Windows Server 2012 Hyper-V
  • 9. Implementing Secure Data Access for Users and Devices
  • a). Dynamic Access Control Overview
  • b). Implementing DAC Components
  • c). Implementing DAC for Access Control
  • d). Implementing Access-Denied Assistance
  • e). Implementing and Managing Work Folders
  • f). Lab : Implementing Secure File Access
  • 10. Implementing AD DS
  • a). Deploying AD DS Domain Controllers
  • b). Configuring AD DS Domain Controllers
  • c). Implementing Service Accounts
  • d). Implementing Group Policy in AD DS
  • e). Overview of Windows Azure Active Directory
  • f). Maintaining AD DS
  • g). Lab : Implementing AD DS
  • h). Lab : Troubleshooting and Maintaining AD DS
  • 11. Implementing AD FS
  • a). Overview of AD FS
  • b). Deploying AD FS
  • c). Implementing AD FS for a Single Organization
  • d). Deploying AD FS in a Business-to-Business Federation Scenario
  • e). Implementing Web Application Proxy
  • f). Implementing Workplace Join
  • g). Lab : Implementing AD FS
  • 12. Monitoring and Maintaining Windows Server 2012
  • a). Monitoring Windows Server 2012
  • b). Implementing Windows Server Backup
  • c). Implementing Server and Data Recovery
  • d). Lab : Monitoring and Maintaining Windows 2012 Servers
5 Days | $ 2875
4
  263 Ratings

1486 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email