18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

20743: Upgrading Your Skills to MCSA: Windows Server 2016 Training


What 20743: Upgrading Your Skills to MCSA: Windows Server 2016 training is all about?

The instructor-led course is offered by Microtek Learning where they explain the how-tos of Windows Server 2016 such as implementation and configuration. IT Professionals can take this course if they so wish to upgrade their current technical skills of Windows Server 2016. Those who have already worked with previous generations of Windows servers will have an easy time getting through the whole course. However, the course is not specific product-oriented that details on migration and upgrading of specific server environments. Instead, the focus is kept on updating course taker with the existing windows server environment.

5 SATVs applicable


Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for 20743: Upgrading Your Skills to MCSA: Windows Server 2016 training?
  • Installing and configuring Windows Server 2016.
  • Describing Windows Server 2016. Storage options.
  • Implementing directory services.
  • Implementing AD FS.
  • Describing networking.
  • Implementing Hyper-V.
  • Configuring advanced networking features.
  • Implementing software-defined networking.
  • Implementing remote access.
  • Deploying and managing Hyper-V and Windows containers.
  • Implementing failover clustering.
  • Using virtual machines to implement failover clustering.
Who should attend 20743: Upgrading Your Skills to MCSA: Windows Server 2016 training?

This course is created for IT pros who have experience with System Administration of Windows Server 2008 or Windows Server 2012, with hands-on experience in handling Windows Server 2008 R2 or enterprise environment. Moreover, IT pros planning to take the MCSE exams might want to take this course.

What is the course outline for 20743: Upgrading Your Skills to MCSA: Windows Server 2016 training?
  • 1. Installing and configuring Windows Server 2016
  • a). Introducing Windows Server 2016
  • b). Installing Windows Server 2016
  • c). Configuring Windows Server 2016
  • d). Preparing for upgrades and migrations
  • e). Migrating server roles and workloads
  • f). Windows Server activation models
  • g). Lab : Installing and configuring Server Core
  • 2. Overview of storage in Windows Server 2016
  • a). Overview of storage in Windows Server 2016
  • b). Implementing Data Deduplication
  • c). Configuring iSCSI storage
  • d). Configuring the Storage Spaces feature in Windows Server 2016
  • e). Lab : Implementing and managing storage
  • 3. Implementing directory services
  • a). Deploying Active Directory domain controllers
  • b). Implementing service accounts
  • c). Azure AD
  • d). Lab : Implementing and managing AD DS
  • 4. Implementing AD FS
  • a). Overview of AD FS
  • b). Deploying AD FS
  • c). Implementing AD FS for a single organization
  • d). Implementing Web Application Proxy
  • e). Implementing SSO with Microsoft online services
  • f). Lab : Implementing AD FS
  • g). Lab : Implementing Web Application Proxy
  • 5. Implementing network services
  • a). Overview of networking enhancements
  • b). Implementing IPAM
  • c). Managing IP address spaces with IPAM
  • d). Lab : Implementing network services
  • 6. Implementing Hyper-V
  • a). Configuring the Hyper-V role in Windows Server 2016
  • b). Configuring Hyper-V storage
  • c). Configuring Hyper-V networking
  • d). Configuring Hyper-V virtual machines
  • e). Lab : Implementing server virtualization with Hyper-V
  • 7. Configuring advanced networking features
  • a). Overview of high-performance networking features
  • b). Configuring advanced Hyper-V networking features
  • c). Lab : Configuring advanced Hyper-V networking features
  • 8. Implementing Software Defined Networking
  • a). Overview of SDN
  • b). Implementing network virtualization
  • c). Implementing Network Controller
  • d). Lab : Deploying Network Controller
  • 9. Implementing remote access
  • a). Remote access overview
  • b). Implementing DirectAccess
  • c). Implementing VPN
  • d). Lab : Implementing DirectAccess
  • 10. Deploying and managing Windows and Hyper-V containers
  • a). Overview of containers in Windows Server 2016
  • b). Preparing for containers
  • c). Installing, configuring, and managing containers by using Docker
  • d). Lab : Installing and configuring containers
  • 11. Implementing failover clustering
  • a). Overview of failover clustering
  • b). Implementing a failover cluster
  • c). Configuring highly available applications and services on a failover cluster
  • d). Maintaining a failover cluster
  • e). Implementing a stretch cluster
  • f). Lab : Implementing failover clustering
  • 12. Implementing failover clustering with Windows Server 2016 Hyper-V
  • a). Overview of the integration of Hyper-V Server 2016 with failover clustering
  • b). Implementing Hyper-V virtual machines on failover clusters
  • c). Implementing Windows Server 2016 Hyper-V virtual machine migration
  • d). Implementing Hyper-V Replica
  • e). Lab : Implementing failover clustering with Windows Server 2016 Hyper-V