18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

OD10972: Administering the Web Server (IIS) Role of Windows Server 2012 (R2 Update) MOD Training


What OD10972: Administering the Web Server (IIS) Role of Windows Server 2012 (R2 Update) MOD training is all about?

The course is created to give students a basic understanding to configure and manage IIS (Internet Information Services). With this course, Microtek Learning intends to provide much-needed skills to support a wider range of Web apps, security, and knowledge to support products using IIS including SharePoint and Exchange. The course is not any web application focused and mainly focuses on IIS.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for OD10972: Administering the Web Server (IIS) Role of Windows Server 2012 (R2 Update) MOD training?
  • Installing IIS.
  • Configuring default web site.
  • Configuring and managing application pools.
  • Creating additional web sites.
  • Configuring websites and application support.
  • Securing websites and applications.
  • Securing website data transmission.
  • Managing Centralized Certificate Store’s certificates.
  • Configuring remote administration
  • Implementing FTP
  • Monitoring IIS
  • Backup and restoring IIS
  • Building load-balanced web farms
Who should attend OD10972: Administering the Web Server (IIS) Role of Windows Server 2012 (R2 Update) MOD training?

The course is for already experienced IT people who work with Windows Server and Client Administration. There is no compulsion of prior knowledge related to IIS.

What is the course outline for OD10972: Administering the Web Server (IIS) Role of Windows Server 2012 (R2 Update) MOD training?
  • 1. Understanding and Installing Internet Information Services
  • a). Understanding a Web Server infrastructure
  • b). Installing Internet Information Services
  • c). Lab : Installing Internet Information Services
  • 2. Configuring The Default Website
  • a). Examining the Default Website Using IIS Manager
  • b). Examining the Default IIS File Structure
  • c). Configuring DNS Records for a Website
  • d). Creating Folders, Virtual Directories, and Applications
  • e). Lab : Configuring the Default Website for Public Access
  • f). Lab : Creating Virtual Directories and Applications
  • 3. Configuring and Managing Application Pools
  • a). Defining the Application Pool Architecture
  • b). Creating and Managing Application Pools
  • c). Configuring Application Pool Recycling
  • d). Lab : Configuring and Managing Application Pools
  • e). Lab : Configuring Application Pool Recycling
  • 4. Creating Additional Websites
  • a). Understanding Configurations for Multiple Websites
  • b). Configuring Website Bindings
  • c). Creating and Starting Websites
  • d). Lab : Examining Existing Websites for Binding Conflicts
  • e). Lab : Creating New Websites
  • 5. Configuring Website and Web Application Support
  • a). Configuring Common Features
  • b). Configuring Support for Web Applications
  • c). Lab : Configuring Common Features
  • d). Lab : Configuring Support for Web Applications
  • 6. Securing Websites and Applications
  • a). Understanding IIS Authentication and Authorization
  • b). Configuring Authentication and Authorization
  • c). Configuring URL Authorization Rules
  • d). Lab : Configuring Authentication and Access
  • e). Lab : Configuring URL Authorization Rules
  • 7. Securing Website Data Transmission
  • a). Understanding Certificates and SSL
  • b). Creating and Managing Web Server Certificates
  • c). Configuring HTTPS Bindings
  • d). Lab : Creating and Managing Web Server Certificates
  • e). Lab : Adding a Certificate to a Website
  • 8. Managing Certificates in the Centralized Certificate Store
  • a). Understanding the Centralized Certificate Store
  • b). Installing and Configuring the Centralized Certificate Store
  • c). Lab : Installing and Configuring the Centralized Certificate Store
  • 9. Configuring Remote Administration
  • a). Installing and Configuring the Management Service
  • b). Connecting to Remote Web Servers and Websites
  • c). Delegating Management Permissions
  • d). Lab : Installing and Configuring the Management Service
  • e). Lab : Connecting to Remote Web Servers and Websites
  • f). Lab : Delegating Management Permissions
  • 10. Implementing FTP
  • a). Planning for FTP
  • b). Implementing an FTP site
  • c). Uploading and Downloading by Using FTP
  • d). Lab : Installing and Configuring an FTP Site
  • 11. Monitoring IIS
  • a). Monitoring IIS Logs
  • b). Analyzing Performance Counters
  • c). Lab : Monitoring IIS Logs
  • d). Lab : Analyzing Performance Counters
  • 12. Backing Up and Restoring IIS
  • a). Understanding IIS Backup and Recovery Components
  • b). Backing Up and Recovering a Website
  • c). Lab : Backing Up and Recovering Configuration History
  • 13. Building Load-Balanced Web Farms
  • a). Understanding Load-Balancing Mechanisms
  • b). Building a Load-Balanced Web Farm by Using ARR
  • c). Sharing Content in a Web Farm by Using Shared Folders
  • d). Sharing Content in a Web Farm by Using DFS-R
  • e). Sharing IIS Configurations in a Web Farm
  • f). Lab : Building a Load-Balanced Web Farm by Using ARR
  • g). Lab : Sharing Content in a Web Farm by Using Shared Folders
  • h). Lab : Sharing Web Farm Content by Using DFS-R
  • i). Lab : Sharing IIS Configurations in a Web Farm
 | $ 675
Buy e-Learning @ $ 675
with 90 days access