18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

OD20410: Installing and Configuring Windows Server 2012 MOD Training


What OD20410: Installing and Configuring Windows Server 2012 MOD training is all about?

With this Microsoft On-Demand Training you will learn the fundamentals required to practice installation and configuration of Windows Server 2012, as well as Windows Server 2012 R2. The course provides skills and knowledge to implement a core infrastructure of Windows Server 2012 within a currently functional business environment. All the three courses in the series collectively teaches how to implement, manage, maintain, and provide infrastructure and services in Windows Server 2012. This course concentrates on the configuration and implementation of core services, including Networking, AD DS, Storage, Group Policy, Hyper-V, and File and Print Services. The course is the preferred choice for effective preparation for the MCSA Exam 410.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for OD20410: Installing and Configuring Windows Server 2012 MOD training?
  • Installing and configuring Windows Server 2012.
  • Describing AD DS.
  • Managing Active Directory objects.
  • Automating Active Directory administration.
  • Implementing IPv4.
  • Implementing DHC (Dynamic Host Configuration Protocol).
  • Implementing Domain Name System (DNS).
  • Implementing IPv6.
  • Implementing local storage.
  • Implementing file and print services.
  • Implementing Group Policy.
  • Using GPOs (Group Policy Objects) to secure Windows servers.
  • Using Hyper-V to implement server virtualization.
Who should attend OD20410: Installing and Configuring Windows Server 2012 MOD training?

This program is aimed at IT professionals who have the knowledge and hands-on experience using Windows OS and want to upgrade their set of skills to learn installation and configuration of Windows Server 2012 or R2 server.

What is the course outline for OD20410: Installing and Configuring Windows Server 2012 MOD training?
  • 1. Deploying and Managing Windows Server 2012
  • a). Windows Server 2012 Overview
  • b). Installing Windows Server 2012
  • c). Post-Installation Configuration of Windows Server 2012
  • d). Overview of Windows Server 2012 Management
  • e). Introduction to Windows PowerShell
  • f). Lab : Deploying and Managing Windows Server 2012
  • 2. Introduction to Active Directory Domain Services
  • a). Overview of AD DS
  • b). Overview of Domain Controllers
  • c). Installing a Domain Controller
  • d). Lab : Installing Domain Controllers
  • 3. Managing Active Directory Domain Services Objects
  • a). Managing User Accounts
  • b). Managing Groups
  • c). Managing Computer Accounts
  • d). Delegating Administration
  • e). Lab : Managing Active Directory Domain Services Objects
  • 4. Automating Active Directory Domain Services Administration
  • a). Using Command-line Tools for AD DS Administration
  • b). Using Windows PowerShell for AD DS Administration
  • c). Performing Bulk Operations with Windows PowerShell
  • d). Lab : Automating AD DS Administration by Using Windows PowerShell
  • 5. Implementing IPv4
  • a). Overview of TCP/IP
  • b). Understanding IPv4 Addressing
  • c). Subnetting and Supernetting
  • d). Configuring and Troubleshooting IPv4
  • e). Lab : Implementing IPv4
  • 6. Implementing Dynamic Host Configuration Protocol
  • a). Overview of the DHCP Server Role
  • b). Configuring DHCP Scopes
  • c). Managing a DHCP Database
  • d). Securing and Monitoring DHCP
  • e). Lab : Implementing DHCP
  • 7. Implementing DNS
  • a). Name Resolution for Windows Clients and Servers
  • b). Installing a DNS Server
  • c). Managing DNS Zones
  • d). Lab : Implementing DNS
  • 8. Implementing IPv6
  • a). Overview of IPv6
  • b). IPv6 Addressing
  • c). Coexistence with IPv4
  • d). IPv6 Transition Technologies
  • e). Lab : Implementing IPv6
  • 9. Implementing Local Storage
  • a). Overview of Storage
  • b). Managing Disks and Volumes
  • c). Implementing Storage Spaces
  • d). Lab : Implementing Local Storage
  • 10.  Implementing File and Print Services
  • a). Securing Files and Folders
  • b). Protecting Shared Files and Folders by Using Shadow Copies
  • c). Configuring Work Folders
  • d). Configuring Network Printing
  • e). Lab : Implementing File and Print Services
  • 11. Implementing Group Policy
  • a). Overview of Group Policy
  • b). Group Policy Processing
  • c). Implementing a Central Store for Administrative Templates
  • d). Lab : Implementing Group Policy
  • 12. Securing Windows Servers Using Group Policy Objects
  • a). Security Overview for Windows Operating Systems
  • b). Configuring Security Settings
  • c). Restricting Software
  • d). Configuring Windows Firewall with Advanced Security
  • e). Lab : Increasing Security for Server Resources
  • f). Lab : Configuring AppLocker and Windows Firewall
  • 13. Implementing Server Virtualization with Hyper-V
  • a). Overview of Virtualization Technologies
  • b). Implementing Hyper-V
  • c). Managing Virtual Machine Storage
  • d). Managing Virtual Networks
  • e). Lab : Implementing Server Virtualization with Hyper-V
 | $ 675
Buy e-Learning @ $ 675
with 90 days access