18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

OD20411: Administering Windows Server 2012 R2 MOD Training


What OD20411: Administering Windows Server 2012 R2 MOD training is all about?

Enroll in Microsoft’s Official course provided by Microtek Learning where you get to practice and learn to administer Windows Server 2012, and R2 included. This course is the second part of the three-course series that offers much-needed skills and knowledge to implement a core infrastructure with Windows Server 2012 in an enterprise. All the three courses in the series collectively teaches how to implement, manage, maintain, and provide infrastructure and services in Windows Server 2012. This particular course is focused on teaching necessary administration tasks for maintaining Windows Server 2012 infrastructure including troubleshooting and configuring name resolution, user and group and user management with AD DS and Group Policy as well as employing Remote access solutions like VPNs, DirectAccess and Web App Proxy, implementing Network Access Protection and Network Policies, Data Security, deploying and maintaining server images, and also update monitoring and management of Windows Server 2012.

2 SATVs applicable


Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for OD20411: Administering Windows Server 2012 R2 MOD training?
  • Configuring and Troubleshooting DNS
  • Maintaining AD DS
  • Managing User and Service Accounts
  • Implementing Group Policy Infrastructure
  • Using Group Policy to manage User Desktops
  • Installing, Configuring and Troubleshooting Network Policy Server
  • Implementing Network Access Protection
  • Implementing Remote Access.
  • Optimizing File Services.
  • Configuring Advanced Auditing and Encryption.
  • Deploying and Maintaining Server Images
  • Implementing Update Managements
  • Monitoring Windows Server 2012
Who should attend OD20411: Administering Windows Server 2012 R2 MOD training?

This course is for Information Technology people having working experience with a Windows server 2008 or 2012 environment and now want to acquire or upgrade their skills and knowledge to be able to maintain and manage the required core infrastructure for a Windows Server 2012 and R2 environment. The major emphasis is put to broaden the starting deployment of services and infrastructure in Windows Server 2012 and provide the skills to manage domain based Windows Server 2012, offering skills in fields such as Group and User management, Data Security and Network Access.

What is the course outline for OD20411: Administering Windows Server 2012 R2 MOD training?
  • 1. Configuring and Troubleshooting Domain Name System
  • a). Configuring the DNS Server Role
  • b). Configuring DNS Zones
  • c). Configuring DNS Zone Transfers
  • d). Managing and Troubleshooting DNS
  • e). Lab : Configuring and Troubleshooting DNS
  • 2. Maintaining Active Directory Domain Services
  • a). Overview of AD DS
  • b). Implementing Virtualized Domain Controllers
  • c). Implementing RODCs
  • d). Administering AD DS
  • e). Managing the AD DS Database
  • f). Lab : Maintaining AD DS
  • 3. Managing User and Service Accounts
  • a). Configuring Password Policy and User Account Lockout Settings
  • b). Configuring Managed Service Accounts
  • c). Lab : Managing User and Service Accounts
  • 4. Implementing a Group Policy Infrastructure
  • a). Introducing Group Policy
  • b). Implementing and Administering GPOs
  • c). Group Policy Scope and Group Policy Processing
  • d). Troubleshooting the Application of GPOs
  • e). Lab : Implementing a Group Policy Infrastructure
  • 5. Managing User Desktops with Group Policy
  • a). Implementing Administrative Templates
  • b). Configuring Folder Redirection and Scripts
  • c). Configuring Group Policy Preferences
  • d). Managing Software with Group Policy
  • e). Lab : Managing User Desktops with Group Policy
  • 6. Installing, Configuring, and Troubleshooting the Network Policy Server Role
  • a). Installing and Configuring a Network Policy Server
  • b). Configuring RADIUS Clients and Servers
  • c). NPS Authentication Methods
  • d). Monitoring and Troubleshooting a Network Policy Server
  • e). Lab : Installing and Configuring a Network Policy Server
  • 7. Implementing Network Access Protection
  • a). Overview of Network Access Protection
  • b). Overview of NAP Enforcement Processes
  • c). Configuring NAP
  • d). Configuring IPSec Enforcement for NAP
  • e). Monitoring and Troubleshooting NAP
  • f). Lab : Implementing Network Access Protection
  • 8. Implementing Remote Access
  • a). Overview of Remote Access
  • b). Implementing DirectAccess by Using the Getting Started Wizard
  • c). Implementing and Managing an Advanced DirectAccess Infrastructure
  • d). Implementing VPN
  • e). Implementing Web Application Proxy
  • f). Lab : Implementing DirectAccess by Using the Getting Started Wizard
  • g). Lab : Deploying an Advanced DirectAccess Solution
  • h). Lab : Implementing VPN
  • i). Lab : Implementing Web Application Proxy
  • 9. Optimizing File Services
  • a). Overview of FSRM
  • b). Using FSRM to Manage Quotas, File Screens, and Storage Reports
  • c). Implementing Classification and File Management Tasks
  • d). Overview of DFS
  • e). Configuring DFS Namespaces
  • f). Configuring and Troubleshooting DFS Replication
  • g). Lab : Configuring Quotas and File Screening Using File Server Resource Manager
  • h). Lab : Implementing Distributed File System
  • 10. Configuring Encryption and Advanced Auditing
  • a). Encrypting Drives by Using BitLocker
  • b). Encrypting Files by Using EFS
  • c). Configuring Advanced Auditing
  • d). Lab : Configuring Encryption and Advanced Auditing
  • 11. Deploying and Maintaining Server Images
  • a). Overview of Windows Deployment Services
  • b). Managing Images
  • c). Implementing Deployment with Windows Deployment Services
  • d). Administering Windows Deployment Services
  • e). Lab : Using Windows Deployment Services to Deploy Windows Server 2012
  • 12. Implementing Update Management
  • a). Overview of WSUS
  • b). Deploying Updates with WSUS
  • c). Lab : Implementing Update Management
  • 13. Monitoring Windows Server 2012
  • a). Monitoring Tools
  • b). Using Performance Monitor
  • c). Monitoring Event Logs
  • d). Lab : Monitoring Windows Server 2012
 | $ 675
Buy e-Learning @ $ 675
with 90 days access