18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

OD20413: Designing and Implementing a Server Infrastructure Windows Server 2012 MOD Training


What OD20413: Designing and Implementing a Server Infrastructure Windows Server 2012 MOD training is all about?

Signup for Microsoft’s Official On-Demand training course provided by Microtek Learning where you get to practice and learn to design and then deploying a logical and physical Windows Server 2012 R2. This course is one of the parts of the two-course series that offers much-needed skills and knowledge to design and implement a Windows Server 2012 R2 infrastructure. All the two courses in the series collectively teaches how to plan, design, secure, deploy, automate, monitor, and virtualize an infrastructure in the enterprise environment. The course imparts crucial skills and knowledge that is required to offer solutions supporting automated and manual installations of servers in either a physical or virtual environment that includes storage services and supporting files.

The course also teaches networking solutions: DHCP, VPN, IPAM, and Direct Access. Other than that, the focus is also given in teaching how to design and implement a domain and forest infrastructure that includes multiple domains and forests in different branch scenarios. For people on the lookout for exam preparation for MCSE certification, this course is recommended.

2 SATVs applicable


Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for OD20413: Designing and Implementing a Server Infrastructure Windows Server 2012 MOD training?
  • Planning upgrade and migration of a server.
  • Planning and implementing a strategy to deploy a server.
  • Using Virtual Machine Manager in System Center 2012 R2 to plan and deploy servers.
  • Designing and maintaining address management and IP configuration solution.
  • Designing and implementing a name resolution.
  • Designing and implementing an AD DS domain and forest infrastructure.
  • Designing and implementing an OU infrastructure of AD DS.
  • Design and implement a GPO (Group Policy Object) strategy.
  • Designing and implementing a physical topology in AD DS.
  • Planning and implementing storage and file services.
  • Designing and implementing network protection.
  • Designing and implementing remote access services.
Who should attend OD20413: Designing and Implementing a Server Infrastructure Windows Server 2012 MOD training?

This course is created for IT individuals who plan, design, and deploy a logical and physical AD DS infrastructure in Windows Server 2012 enterprise including the necessary network services. People who have experience working with previous versions of Windows Server OS and have Windows Server 2012 have MCSA certification or parallel skills. The course is also meant for IT pros looking to take Designing and Implementing a Server Infrastructure certification exam.

What is the course outline for OD20413: Designing and Implementing a Server Infrastructure Windows Server 2012 MOD training?
  • 1. Planning Server Upgrade and Migration
  • a). Considerations for Upgrades and Migrations
  • b). Creating a Server Upgrade and Migration Plan
  • c). Planning for Virtualization
  • d). Lab : Planning a Server Upgrade and Migration
  • 2. Planning and Implementing a Server Deployment Strategy
  • a). Selecting an Appropriate Server Deployment Strategy
  • b). Implementing an Automated Deployment Strategy
  • c). Lab : Planning and Implementing a Server Deployment Infrastructure
  • 3. Planning and Deploying Servers Using Virtual Machine Manager
  • a). System Center 2012 R2 Virtual Machine Manager Overview
  • b). Implementing a Virtual Machine Manager Library and Profiles
  • c). Planning and Deploying Virtual Machine Manager Services
  • d). Lab : Planning and Deploying Virtual Machines by Using Virtual Machine Manager
  • 4. Designing and Maintaining an IP Configuration and Address Management Solution
  • a). Designing DHCP Servers
  • b). Planning DHCP Scopes
  • c). Designing an IPAM Provisioning Strategy
  • d). Managing Servers and Address Spaces by Using IPAM
  • e). Lab : Designing and Maintaining an IP Configuration and IP Address Management Solution
  • 5. Designing and Implementing Name Resolution
  • a). Designing a DNS Server Implementation Strategy
  • b). Designing the DNS Namespace
  • c). Designing DNS Zones
  • d). Designing DNS Zone Replication and Delegation
  • e). Optimizing DNS Servers
  • f). Designing DNS for High Availability and Security
  • g). Lab : Designing and Implementing Name Resolution
  • 6. Designing and Implementing an Active Directory Domain Services Forest and Domain Infrastructure
  • a). Designing an Active Directory Forest
  • b). Designing and Implementing Active Directory Forest Trusts
  • c). Designing Active Directory Integration with Windows Azure Active Directory
  • d). Designing and Implementing Active Directory Domains
  • e). Designing DNS Namespaces in Active Directory Environments
  • f). Designing Active Directory Domain Trusts
  • g). Lab : Designing and Implementing an Active Directory Domain Services Forest Infrastructure
  • h). Lab : Designing and Implementing an Active Directory Domain Infrastructure
  • 7. Designing and Implementing an AD DS Organizational Unit Infrastructure
  • a). Planning the Active Directory Administrative Tasks Delegation Model
  • b). Designing an OU Structure
  • c). Designing and Implementing an AD DS Group Strategy
  • d). Lab : Designing and Implementing an Active Directory OU Infrastructure and Delegation Model
  • 8. Designing and Implementing a Group Policy Object Strategy
  • a). Collecting the Information Required for a GPO Design
  • b). Designing and Implementing GPOs
  • c). Designing GPO Processing
  • d). Planning Group Policy Management
  • e). Lab : Designing and Implementing a Group Policy Object Strategy
  • 9. Designing and Implementing an AD DS Physical Topology
  • a). Designing and Implementing Active Directory Sites
  • b). Designing Active Directory Replication
  • c). Designing the Placement of Domain Controllers
  • d). Virtualization Considerations for Domain Controllers
  • e). Designing Highly Available Domain Controllers
  • f). Lab : Designing and Implementing an Active Directory Domain Services Physical Topology
  • 10. Planning and Implementing Storage and File Services
  • a). Planning and Implementing iSCSI SANs
  • b). Planning and Implementing Storage Spaces
  • c). Optimizing File Services for Branch Offices
  • d). Lab : Planning and Implementing Storage
  • 11. Designing and Implementing Network Protection
  • a). Overview of Network Security Design
  • b). Designing and Implementing a Windows Firewall Strategy
  • c). Designing and Implementing a NAP Infrastructure
  • d). Lab : Designing and Implementing Network Protection
  • 12. Designing and Implementing Remote Access Services
  • a). Planning and Implementing DirectAccess
  • b). Planning and Implementing VPN
  • c). Planning and Implementing Web Application Proxy
  • d). Planning a Complex Remote Access Infrastructure
  • e). Lab : Designing and Implementing Network Access Services