18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
United States
share button
Free Webinar: Database Recovery Models And Its Significance : July 29, 2020. 

OD20417: Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server 2012 MOD Training


What OD20417: Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server 2012 MOD training is all about?

This course provides elaborated instructions needed to practice configuration and implementation of the latest features of Windows Server 2012 as well as WS 2012 R2. The course is specifically for the IT guys in need to upgrade their technical skills of handling Windows Server. Microtek Learning offers this training to cover all the features, both new and old, of the Windows Server that includes network infrastructure, access control, storage, high availability, virtualization and Identity Federation as well as PowerShell, iSCSI, Storage Spaces, Hyper-V, Active Directory, Implementing Remote Access including VPNs, Direct Access, and Web App Proxy. Emphasis is also given on explaining Federation Services, and Failover Clustering. Students learn about access to information and technology that provide and protect a Windows Server such as DAC and WAP integration with Workplace Join and Federation services.

2 SATVs applicable


Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location. You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for OD20417: Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server 2012 MOD training?
  • Installing and configuring Windows Server 2012.
  • Using PowerShell to manage Windows Server 2012.
  • Managing storage options in Windows Server 2012.
  • Implementing network services.
  • Implementing Remote Access.
  • Implementing Hyper-V.
  • Implementing Failover Clustering.
  • Using Hyper-V to implement Failover Clustering.
  • Implementing secure data access for devices and users.
  • Implementing AD DS.
  • Implement AD FS.
  • Monitoring and maintaining Windows Server 2012.
Who should attend OD20417: Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server 2012 MOD training?

The course is meant for IT workers who have experience with the System Administrator role of Windows Server and are quite familiar with executing regular management tasks. This course will upgrade their understanding of Windows Server 2012 and R2.

What is the course outline for OD20417: Upgrading Your Skills to MCSA Windows Server 2012 MOD training?
  • 1. Installing and Configuring Windows Server 2012
  • a). Installing Windows Server 2012 R2
  • b). Configuring Windows Server 2012 R2 and Windows Server 2012
  • c). Configuring Remote Management for Windows Server 2012 R2 and Windows Server 2012
  • d). Lab : Installing and Configuring Windows Server 2012 R2
  • 2. Managing Windows Server 2012 by Using Windows PowerShell
  • a). Overview of Windows PowerShell
  • b). Using Windows PowerShell to Manage AD DS
  • c). Managing Servers by Using Windows PowerShell
  • d). Lab : Managing Servers Running Windows Server 2012 by Using Windows PowerShell
  • 3. Managing Storage in Windows Server 2012
  • a). Storage Features in Windows Server 2012
  • b). Configuring iSCSI Storage
  • c). Configuring Storage Spaces in Windows Server 2012
  • d). Configuring BranchCache in Windows Server 2012
  • e). Lab : Managing Storage on Servers Running Windows Server 2012
  • f). Lab : Implementing BranchCache
  • 4. Implementing Network Services
  • a). Implementing DNS and DHCP Enhancements
  • b). Implementing IPAM
  • c). Managing IP Address Spaces with IPAM
  • d). NAP Overview
  • e). Implementing NAP
  • f). Lab : Implementing Network Services
  • g). Lab : Deploying NAP
  • 5. Implementing Remote Access
  • a). Remote Access Overview
  • b). Implementing DirectAccess by Using the Getting Started Wizard
  • c). Implementing and Managing an Advanced DirectAccess Infrastructure
  • d). Implementing VPN
  • e). Lab : Implementing DirectAccess
  • 6. Implementing Failover Clustering
  • a). Overview of Failover Clustering
  • b). Implementing a Failover Cluster
  • c). Configuring Highly-Available Applications and Services on a Failover Cluster
  • d). Maintaining a Failover Cluster
  • e). Implementing a Multisite Failover Cluster
  • f). Lab : Implementing Failover Clustering
  • 7. Implementing Hyper-V
  • a). Configuring Hyper-V Servers
  • b). Configuring Hyper-V Storage
  • c). Configuring Hyper-V Networking
  • d). Configuring Hyper-V Virtual Machines
  • e). Lab : Implementing Server Virtualization with Hyper-V
  • 8. Implementing Failover Clustering with Windows Server 2012 R2 Hyper-V
  • a). Overview of the Integration of Hyper-V Server 2012 with Failover Clustering
  • b). Implementing Hyper-V Virtual Machines on Failover Clusters
  • c). Implementing Windows Server 2012 Hyper-V Virtual Machine Movement
  • d). Implementing Hyper-V Replica
  • e). Lab : Implementing Failover Clustering with Windows Server 2012 Hyper-V
  • 9. Implementing Secure Data Access for Users and Devices
  • a). Dynamic Access Control Overview
  • b). Implementing DAC Components
  • c). Implementing DAC for Access Control
  • d). Implementing Access-Denied Assistance
  • e). Implementing and Managing Work Folders
  • f). Lab : Implementing Secure File Access
  • 10. Implementing AD DS
  • a). Deploying AD DS Domain Controllers
  • b). Configuring AD DS Domain Controllers
  • c). Implementing Service Accounts
  • d). Implementing Group Policy in AD DS
  • e). Overview of Windows Azure Active Directory
  • f). Maintaining AD DS
  • g). Lab : Implementing AD DS
  • h). Lab : Troubleshooting and Maintaining AD DS
  • 11. Implementing AD FS
  • a). Overview of AD FS
  • b). Deploying AD FS
  • c). Implementing AD FS for a Single Organization
  • d). Deploying AD FS in a Business-to-Business Federation Scenario
  • e). Implementing Web Application Proxy
  • f). Implementing Workplace Join
  • g). Lab : Implementing AD FS
  • 12. Monitoring and Maintaining Windows Server 2012
  • a). Monitoring Windows Server 2012
  • b). Implementing Windows Server Backup
  • c). Implementing Server and Data Recovery
  • d). Lab : Monitoring and Maintaining Windows 2012 Servers
 | $ 675
Buy e-Learning @ $ 675
with 90 days access