18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

Administration of Active IQ Unified Manager ONTAP (AOCMCDOT) Training


What Administration of Active IQ Unified Manager ONTAP (AOCMCDOT) training is all about?

In the Administration of Active IQ Unified Manager ONTAP (AOCMCDOT) Training course, you will learn how to set up and manage NetApp® Active IQ® Unified Manager (previously OnCommand® Unified Manager) & to fit Unified Manager with the OnCommand Workflow Automation (OnCommand WFA) data management solution. The course at Microtek Learning will allow you will learn how the performance management characteristics of Unified Manager present a unified approach to storage management & how that approach decreases complexity. This training course will also learn how to make use of or employ OnCommand WFA to improve the data protection capabilities of Unified Manager. The Administration of Active IQ Unified Manager ONTAP (AOCMCDOT) Training course is for Professional Services workers, NetApp employees or NetApp partners who are support engineers, or Customer Support Services workers.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Dec 14, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm CST
Location: Online
$1800 USD
What are the course objectives for Administration of Active IQ Unified Manager ONTAP (AOCMCDOT) training?
  • Maintaining and installing Unified Manager Deployment.
  • Utilizing Unified Manager so as to monitor performance and health of the storage infrastructures.
  • Categorizing storage objects, group features and other implemented annotations.
  • Configuring event retention settings alerts for the storage errors that can be speedily identified and anticipated.
  • Exploring to execute reports and other reporting tools.
  • Pairing Unified Manager with OnCommand WFA so as to manage storage objects and protected relationships in the storage infrastructure.
  • Protecting and maintaining Unified Manager Database.
Who should attend Administration of Active IQ Unified Manager ONTAP (AOCMCDOT) training?

This training is intended for professionals who are NetApp partners or NetApp employees. However, support engineers workings as Customer Support Service Workers.

What are the prerequisites for Administration of Active IQ Unified Manager ONTAP (AOCMCDOT) training?

Learners should complete following prerequisite before enrolling in this training course:-

  • ONTAP Data Management Fundamentals (DMFWBT)
  • ONTAP 9 Cluster Administration (ONTAP9ADM)
What is the course outline for Administration of Active IQ Unified Manager ONTAP (AOCMCDOT) training?
  • 1. Review Unified Manager and NetApp Data Management Products
  • a). Overview of NetApp Data Management Solutions
  • b). AIQ Unified Manager
  • i). Features and Functinos
  • ii). Discovery Process
  • iii). Integration with WFA
  • 2. Deploy Unified Manager
  • a). Installation and Configuration tasks
  • b). Supported Host Environments
  • c). Supported Browsers
  • d). Hardware Requirements
  • e). Prepare information for install
  • f). Download software
  • g). Install Unified Manager
  • h). Configure initial settings
  • i). Unified Manager objects
  • j). Manage users
  • 3. Explore the Unified Manager UI
  • a). Dashboards
  • b). Navigation pane
  • c). Type-ahead search
  • d). Favorites
  • e). Column selection
  • f). Export inventory data
  • g). Using filters
  • 4. Customize Unified Manager for Your Storage Environment
  • a). Configure and Customize thresholds
  • b). Configure events and alerts
  • c). Managing SAML authentication
  • d). Annotation and Groups
  • e). Annotation rules
  • f). Group rules
  • g). Group actions
  • h). When to use annotations vs. groups
  • 5. Monitor Storage Objects
  • a). Inventory pages
  • b). Monitor object health
  • c). Monitor object performance
  • d). Object pages
  • e). Protection pages
  • f). Using Unified Manager Rest APIs for NSLM features
  • 6. Manage Data Protection Relationships
  • a). WFA features and functions
  • b). WFA's role in extending DP capabilities in UM
  • c). Pairing UM with WFA
  • d). The WFA UI
  • e). Predefined workflows
  • f). Executing workflows
  • g). Protecting data with UM
  • 7. Reporting in UM
  • a). Understanding reporting in Unified Manager
  • b). Built-in reports
  • c). Sharing and scheduling reports
  • d). Exporting reports
  • e). Creating custom reports
  • 8. Maintain Unified Manager
  • a). Protecting the UM database
  • b). Upgrading UM
  • c). Extending disk space for the UM database
  • d). Troubleshooting and Remediation
  • e). Sending a UM support bundle to NetApp support
  • i). Review Unified Manager
  • ii). Deploy UM
  • iii). Explore the Unified Manager UI
  • iv). Customize UM for the storage environment
  • v). Monitor storage objects
  • vi). Manage data protections relationships
2 Days | $ 1800
Enroll Now
4.5
  253 Ratings

1579 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email