18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

Integrating Hybrid Clouds with NetApp Data Fabric (INTHCDF) Training


What Integrating Hybrid Clouds with NetApp Data Fabric (INTHCDF) training is all about?

Through Integrating Hybrid Clouds with NetApp Data Fabric (INTHCDF) Training course, you will learn how to execute a hybrid cloud solution making use of the NetApp Data Fabric. This course at Microtek Learning Learning familiarizes you with Amazon Web Services (AWS), NetApp hybrid cloud, and Microsoft Azure solutions and demonstrates you how to weave the services into the Data Fabric powered by NetApp. You also study and will get hands-on experience with about several NetApp Cloud Data solutions, counting Cloud Insights, Cloud Sync, Cloud Volumes ONTAP, and Cloud Volumes, AWS and Azure clouds and how they function in the Data Fabric. In a series of exercises, you use third-party and NetApp tools to prepare and practice how to run, move, look after, and secure data throughout the cloud. This specialized course mainly prepares you for the NCHC-Administration Certification. Audiences are mainly NetApp Customers, Employees, and Partners. Learners must have knowledge of NetApp Certified Data Administrator (NCDA) certification or understanding of Cloud Fundamentals Basic computer networking.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Dec 01, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2850 USD
What are the course objectives for Integrating Hybrid Clouds with NetApp Data Fabric (INTHCDF) training?
  • Describe the Data Fabric vision.
  • Explain the hierarchy and functionality of Cloud Data Services.
  • Describe use cases for Cloud Volumes ONTAP, Cloud Sync and Cloud Volumes Service.
  • Configure an AWS Virtual Private Cloud (VPC) and connect it to an on-premises data center using VPN IPSec.
  • Configure an Azure Virtual Network (VNet) and connect it to an on-premises data center using VPN IPSec
  • Leveraging Cloud Central, install OnCommand Cloud Manager (OCCM) to deploy Cloud Volumes ONTAP and to manage and move data in the Data Fabric.
  • Describe Cloud Volumes ONTAP HA functionality.
  • Implement data tiering to AWS S3 for Cloud Volumes ONTAP.
  • Implement Cloud Sync service to enable seamless and secure synchronization of data between on-premises storage and AWS Simple Storage Service (S3).
  • Implement the Cloud Volumes service, including mounting, providing data access, restoring data and using APIs to manage Cloud Volumes.
Who should attend Integrating Hybrid Clouds with NetApp Data Fabric (INTHCDF) training?

This training is intended for professionals who are NetApp partners, NetApp customers or NetApp employees.

What are the prerequisites for Integrating Hybrid Clouds with NetApp Data Fabric (INTHCDF) training?

Learners are requested to complete following prerequisites before enrolling:

  • Knowledge of AWS architecture.
  • Learning about basic knowledge of networking in computers.
  • Fundamental knowledge of Cloud Volumes ONTAP.
  • ONTAP Cluster Administration and Data Protection Bundle (ONTAP 9.6) (CDOTDP9)
What is the course outline for Integrating Hybrid Clouds with NetApp Data Fabric (INTHCDF) training?
  • 1. Data Fabric Overview
  • a). Data fabric
  • b). Solutions for the hybrid cloud
  • c). NetApp cloud data services
  • d). Cloud Volumes ONTAP
  • e). Cloud Volumes service
  • f). Cloud sync service
  • g). Cloud tiering
  • h). SaaS backup
  • i). Cloud secure
  • j). Cloud backup service
  • k). OnCommand cloud manager
  • l). APIs
  • m). NetApp Kubernetes service
  • n). Cloud insights
  • 2. Amazon Web Services (AWS) Virtual Private Cloud and Connectivity to Other Networks
  • a). Regions and availability zones
  • b). VPC
  • c). Network address translation
  • d). Security groups
  • e). AWS storage
  • f). AWS CloudFormation
  • g). VPC connectivity to other networks
  • h). VPN connections
  • 3. NetApp Cloud Volumes ONTAP
  • a). Cloud Volumes ONTAP
  • b). Deploying Cloud Volumes ONTAP by using Cloud Manager
  • 4. Implementing Disaster Recovery by Using NetApp Cloud Volumes ONTAP
  • a). Creating data protection relationship
  • b). SnapMirror destination
  • 5. Azure Virtual Network and Connectivity
  • a). Geographies
  • b). VNet
  • c). Storage
  • d). AWS vs. Azure
  • 6. NetApp Cloud Volumes ONTAP Data Tiering
  • a). Data tiering in AWS and Azure
  • b). Policies
  • 7. NetApp Cloud Volumes ONTAP High Availability
  • a). High availability (HA) of Cloud Volumes ONTAP
  • b). HA architecture
  • c). Deploy HA in AWS using OnCommand Cloud Manager
  • 8. Cloud Sync Service
  • a). Cloud Sync Service overview
  • b). Data broker
  • c). Cloud Sync API
  • 9. NetApp Cloud Volumes Service
  • a). Enterprise class cloud storage
  • b). Major hyperscalers
  • c). File services
  • d). Cloud Volumes service for AWS
  • e). Configuring service for AWS
  • f). Cloud Volumes service for Google Cloud Platform
  • g). Azure NetApp Files
  • 10. Labs:
  • a). Controlling cloud resources with Windows PowerShell
  • b). Assessing Azure and AWS environments
  • c). Configuring AWS virtual private cloud resources
  • d). Operationalizing On-Premises to cloud connectivity
  • e). Using OnCommand Cloud Manager to deploy Cloud Volumes ONTAP
  • f). Configuring and managing disaster recovery in the Data Fabric
  • g). Configuring Azure virtual network to On-Premises VPN connectivity
  • h). Tiering backup data to Amazon simple storage service
  • i). Implementing Cloud Volumes ONTAP high availability
  • j). Synchronizing data from On-premises to Amazon simple storage service
  • k). Create NFS and CIFS volumes
3 Days | $ 2850
4.6
  268 Ratings

1562 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email