18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

OnCommand Insight: Intelligent Operation (OCIIO) Training


What OnCommand Insight: Intelligent Operation (OCIIO) training is all about?

The OnCommand Insight: Intelligent Operation (OCIIO) Training course allows you to get insights with some significant characteristics of OnCommand Insight relevant to the day-to-day management, monitoring, and trouble-shooting of data infrastructures. Candidates interested in the characteristics of OnCommand Insight related more toward IT Department Integration or Business Reporting must check the course offerings precise to those topics. Through this particular training course, you will learn the OnCommand Insight features that support in day to day administrative works, precisely concerning common storage administration problems and the characteristics helpful for solving those issues. Learners will also learn the ways to include new assets to an OnCommand Insight infrastructure. This course will assist OCI version 7.2 and targets the persons who are in charge of using OCI for Diagnostic Analytics around guaranteeing to troubleshoot the environment, availability, resolving issues, removing risk, and meeting service levels.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location.
You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for OnCommand Insight: Intelligent Operation (OCIIO) training?
  • Create data infrastructure alerts and policies.
  • Creating Storage Area Network Infrastructure and alerts.
  • Creating the real time visual presentations of components in data infrastructure.
  • Learn how to rectify performance errors in a data infrastructure.
  • Integrating new resources into OnCommand insight environment.
  • Associating compute features along with apps for app infrastructure troubleshooting and monitoring.
Who should attend OnCommand Insight: Intelligent Operation (OCIIO) training?

This training is recommended for professionals who are working as NetApp Partners on the other hand Sales Engineers, Infrastructure engineers and customers can also sign up.

What are the prerequisites for OnCommand Insight: Intelligent Operation (OCIIO) training?

Learners are requested to complete following prerequisites before enrolling:

  • Technical Overview of OnCommand Insight.
What is the course outline for OnCommand Insight: Intelligent Operation (OCIIO) training?
  • 1. Visualizing your Data Infrastructure
  • a). What is Insight
  • b). How to use Insight
  • c). Assets dashboard and UI toolbar
  • d). Resources, dashboards and widgets
  • e). Infrastructure navigation
  • f). Resource pages
  • g). Adding, removing and modifying timelines
  • h). Custom dashboards
  • i). Creating custom queries
  • j). Adding filters
  • k). Creating dashboards
  • l). Widget library
  • m). Custom dashboard
  • n). Annotations
  • 2. Data Path Management and Policies
  • a). Insight Java UI primary pane
  • b). Navigating the primary pane
  • c). Grouping
  • d). Search options
  • e). Microview toolbar
  • f). Data path policies configuration
  • g). Data path analysis tools
  • 3. Performance Policy Creation, monitoring and troubleshooting
  • a). Network performance monitoring
  • b). Data flow
  • c). Zero-buffer-credit state
  • d). Performance policies
  • e). Slow drain devices detection
  • f). Finding violations of port performance
  • g). Diagnosis of slow drain device
  • 4. Virtual Resource Management and Tools for Root Cause Analysis
  • a). Virtual resource pages
  • b). Queries
  • c). Building a dashboard with VM data
  • d). Global searches
  • e). Application resource pages
  • f). Performance and correlated resources
  • g). Correlated resources investigations
  • h). Greedy resource
  • i). Tracing correlations
  • j). VM comparison
  • 5. Application Infrastructure Monitoring and the Anomaly Detection Engine
  • a). Application resources creations
  • b). Data resources
  • c). Insight applications
  • d). Anomaly scores
  • e). Finding anomalies
  • f). Anomaly widgets
  • g). Analytical tools
  • h). Examining an anomaly
  • 6. Ethernet Monitoring and Troubleshooting
  • a). Traditional OnCommand Insight view
  • b). New Insight I/O workload contributors chart
  • c). NFS workload monitoring
  • d). Ethernet monitoring
  • e). EMU restrictions
  • f). Internal volume page
  • g). NFSv3 contributors chart
  • h). NFS client activity chart
  • 7. Integrating New Resources and Alert Setup
  • a). Data sources and resources
  • b). Vendor options
  • c). Amazon S3 data sources
  • d). Polling intervals
  • e). Physical hosts
  • f). Port hosts
  • g). Host discovery and resolution
  • h). Policy alerts and setup
  • i). Assure events notification
  • 8. Labs:
  • a). Create a dashboard showing top 10 internal volumes for the last 24 hours
  • b). Create an environment annotation list with the values of prod and dev, and bulk apply the annotations to objects using a query
  • c). Create a query to filter virtual machines named ‘SE’, use the query to create an annotation rule
  • d). Create an annotation rule based on a query to tag slow running development virtual machines with a note annotation with a value of ‘SLOW’
  • e). Create a dashboard to reflect various aspects of the environment
  • f). Analyze a single point of failure
  • g). Analyze a missing redundancy violation for a virtual machine
  • h). Analyze a path outage between a host and storage
  • i). Analyze a switch hop count violation
  • j). Use the Java client to set violation thresholds
  • k). Use the web UI to configure warning violation notification
  • l). Analyze the performance of the BSM system application and show the degradation is due to a slow drain device
  • m). Examine in more detail the performance of the BSM system application and determine associated storage port BB credit zero errors in the same fabric
  • n). Analyze the performance of the exchange application and show the degradation is due to a resource contention
  • o). Analyze a latency violation for Italian_Air_VM and determine root cause
  • p). Create an application annotation and apply it to a virtual machine
  • q). Analyze an anomaly for an application
  • r). Create a query to identify all applications with an anomaly score >50
  • s). Create a dashboard to display applications with high anomaly scores
  • t). Demonstrate the function of the anomaly engine as it reduces anomaly scores based on learned performance behavior
  • u). Analyze the ERP system application based on a high anomaly score
  • v). Create a performance policy to monitor virtual machine swap rates
  • w). Explore application performance
  • x). Explore virtual machine performance
  • y). Explore hypervisor host performance
  • z). Explore datastore performance
2 Days | $ 1800
4.4
  245 Ratings

1362 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email