18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

ONTAP Cluster Administration (ONTAP 9.6) (ONTAP9ADM) Training


What ONTAP Cluster Administration (ONTAP 9.6) (ONTAP9ADM) training is all about?

The ONTAP Cluster Administration (ONTAP 9.6) (ONTAP9ADM) Training is an instructor-led training course that gives hands-on experience and lecture on the basic administration jobs of an ONTAP 9.6 cluster. You use the ONTAP System Manager and cluster shell for managing storage and network resources. ONTAP Cluster Administration Training is an intermediate course in a complete learning path for NetApp partners, NetApp employees, and NetApp customers. This course mainly trained the learners with the 2 days ONTAP Data Protection course. The specialized course at Microtek Learning is a division of the NetApp Certified Data Administrator, ONTAP (NCDA) Certifications.

NOTE: In ONTAP 9.7, NetApp has introduced enhancements in networking and security protocols, storage efficiency, REST API’, data protection and encryption, hardware support, and so on. Fast Lane has included the current ONTAP 9.6 Administration training class to make certain you will get the new and up-to-date training available.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Nov 02, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 02, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 09, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 09, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm MST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 09, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 09, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm MST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 16, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm CST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 16, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 16, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm PST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 16, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm CST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 16, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 16, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm PST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 30, 2020 | 8:30 am - 9:00 pm CST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 30, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 30, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm PST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 07, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 07, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm PST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 14, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm CST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 14, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm MST
Location: Online
$2700 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 14, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm PST
Location: Online
$2700 USD
What are the course objectives for ONTAP Cluster Administration (ONTAP 9.6) (ONTAP9ADM) training?
  • Configuring and managing storage resources.
  • Managing ONTAP administrators.
  • Configuring and managing network resources.
  • Creating and configuring SVMs.
  • Managing and creating FlexVol Volumes.
  • Implementing storage efficient features.
  • Creating protocol serves within the SVM.
  • Configuring basic features for the data protection.
  • Performing preventive and administrative maintenance tasks.
Who should attend ONTAP Cluster Administration (ONTAP 9.6) (ONTAP9ADM) training?

This training is recommended for professionals who are working as NetApp Partners on the other hand Sales Engineers, Infrastructure engineers and customers can also sign up.

What are the prerequisites for ONTAP Cluster Administration (ONTAP 9.6) (ONTAP9ADM) training?

Learners are requested to complete following prerequisites before enrolling:

  • Fundamental Knowledge of ONTAP SAN WBT.
  • Fundamental Knowledge of ONTAP NAS WBT.
  • Fundamental Knowledge of ONTAP Cluster WBT.
What is the course outline for ONTAP Cluster Administration (ONTAP 9.6) (ONTAP9ADM) training?
  • 1. NetApp ONTAP 9 Clusters
  • a). ONTAP deployment options
  • b). The cluster
  • c). SVMs
  • d). ONTAP select learning resources
  • e). NetApp cloud volumes learning resources
  • 2. Cluster Setup
  • a). Supported FAS and AFF configurations
  • b). Cluster setup
  • c). Administration interfaces
  • d). OnCommand System Manager: Guided cluster setup
  • 3. Cluster Management
  • a). Manage access control
  • b). Cluster node date and time
  • c). ONTAP software licenses
  • d). Manage jobs and schedules
  • 4. Network Management
  • a). NetApp ONTAP Network Review
  • b). Network ports
  • c). Network traffic segregation
  • d). LIFs
  • e). Nondisruptive LIF configuration
  • f). Routing management
  • g). Failover group commands
  • h). Routing management commands
  • i). BGP and VIP LIFs
  • 5. Physical Storage Management
  • a). Drives, RAID and aggregates
  • b). Advanced drive portioning
  • c). Flash cache and flash pool features
  • d). FabricPool aggregates
  • e). FabricPool in OnCommand System Manager
  • 6. Logical Storage Management
  • a). Flexible volumes
  • b). Provisioning storage resources
  • c). Moving storage resources
  • d). FlexGroup and FlexCache volumes
  • e). Autobalance aggregate
  • 7. Data Access
  • a). Use NAS protocols to access data
  • b). Use SAN protocols to access data
  • c). NVMe and NVMe/FC
  • 8. Data Protection
  • a). Manage Snapshot copies
  • b). Restore data from a Snapshot copy
  • c). Backup and replicate data
  • d). Compliance
  • e). Storage encryption
  • f). Secure purge and secure boot
  • 9. Storage Efficiency
  • a). Thin provisioning
  • b). Deduplication and compression
  • c). Flash efficiency
  • d). Volume and file clones
  • e). Inline deduplication status
  • f). Inline data compaction
  • 10. Cluster Maintenance
  • a). Data collection, monitoring and automation tools
  • b). Backing up and restoring your cluster configuration
  • c). Upgrading your cluster
  • d). Performance recommended practices
  • e). Technical support
  • f). Documentation
  • g). ONTAP software upgrades
  • 11. Course Review
  • 12. Labs:
  • a). Exploring ONTAP Management UIs
  • b). Managing ONTAP clusters and administrators
  • c). Managing physical and logical network resources
  • d). Managing virtual network resources
  • e). Managing physical storage
  • f). Exploring RAID-TEC and creating a flash pool
  • g). Managing data volumes
  • h). Configuring NAS protocols in an SVM
  • i). Configuring iSCSI in an SVM
  • j). Managing Snapshot copies
  • k). Encrypting a volume
  • l). Managing storage efficiency
  • m). Managing FlexClone volumes
  • n). Bonus Exercise: creating a FlexGroup volume
  • o). Installing and configuring Config Advisor
3 Days | $ 2700
4.5
  257 Ratings

1546 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email