18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

ONTAP Data Protection Administration (ONTAP 9.6) (DATAPROT9) Training


What ONTAP Data Protection Administration (ONTAP 9.6) (DATAPROT9) training is all about?

The ONTAP Data Protection Administration (ONTAP 9.6) (DATAPROT9) Training course was mainly designed to educate about the core techniques and concepts to protect data in NetApp ONTAP systems. You will learn about the distinct data protection services that are incorporated into ONTAP software, counting the SnapMirror, SyncMirror, SnapVault solutions, and storage virtual machine (SVM) disaster recovery. The training course at Microtek Learning mainly provides an outline of ONTAP MetroCluster configuration, NDMP, and cloud-centric data protection with NetApp Data Availability and NetApp Cloud Volumes ONTAP Services. You will also learn about the tools and technologies to manage ONTAP data protection characteristics. In the hands-on training exercises, you will use the CLI and NetApp OnCommand System Manager to complete key data protection works. The course additionally surveys real-world circumstances and use cases for training about when to use all NetApp protection solutions. Restore and Backup operations will be taught by means of the command line & OnCommand System Manager.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Oct 29, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm CST
Location: Online
$1800 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 29, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1800 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 05, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1800 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 12, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1800 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 12, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm MST
Location: Online
$1800 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 19, 2020 | 8:30 am - 8:30 am CST
Location: Online
$1800 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 19, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1800 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 19, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm PST
Location: Online
$1800 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 03, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm CST
Location: Online
$1800 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 03, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1800 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 03, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm PST
Location: Online
$1800 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 10, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$1800 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 10, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm PST
Location: Online
$1800 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 17, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm CST
Location: Online
$1800 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 17, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm MST
Location: Online
$1800 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 17, 2020 | 8:30 am - 5:00 pm PST
Location: Online
$1800 USD
What are the course objectives for ONTAP Data Protection Administration (ONTAP 9.6) (DATAPROT9) training?
  • Explaining about configuration and components of SyncMirror software.
  • Describing data mirroring relations in ONTAP software.
  • Configuring SnapMirror relationships to replicate data.
  • Demonstrating SVM- storage virtual machine disaster recovery.
  • Learning about configuration and components of MetroCluser software.
  • Configuring SnapVault software for recovery and daily disk backups.
  • Describing about NDMP operations to back-up the data to tape.
  • Explaining about cloud-based data protection with NetApp Data Available Services and NetApp Cloud Volumes ONTAP.
  • Elaborating about NetApp third-party software which is being utilized for data protection in ONTAP.
Who should attend ONTAP Data Protection Administration (ONTAP 9.6) (DATAPROT9) training?

This training is recommended for professionals who are working as NetApp Partners on the other hand Sales Engineers, Infrastructure engineers and customers can also sign up.

What are the prerequisites for ONTAP Data Protection Administration (ONTAP 9.6) (DATAPROT9) training?

Recommended to complete following training before enrolling:

  • Basic fundamentals of ONTAP Data Protection WBT.
  • ONTAP Cluster Administration (ONTAP 9.6)
What is the course outline for ONTAP Data Protection Administration (ONTAP 9.6) (DATAPROT9) training?
  • 1. ONTAP Integrated Data Protection
  • a). ONTAP Data Protection Solutions
  • b). Data protection management solutions
  • c). Managing and monitoring tool
  • 2. SyncMirror Software
  • a). SyncMirror software for high availability
  • b). Mirrored aggregates
  • c). SyncMirror plex failure
  • 3. ONTAP Mirroring Fundamentals
  • a). Components of a mirror relationship
  • b). Configuration guidelines for intercluster SanpMirror software
  • c). Cluster and firewall requirements
  • d). DPO systems
  • e). FabricPool
  • f). Cluster and SVM Peering
  • 4. SnapMirror Software
  • a). Creating and initializing the SnapMirror relationship
  • b). Disaster recovery using SnapMirror software
  • c). SnapMirror and ONTAP feature interaction
  • 5. Storage Virtual Machine Disaster Recovery
  • a). Replicating configurations in SVM disaster recovery
  • b). SVM initial data transfer
  • c). SVM disaster-recovery relationship
  • d). Scheduled SVM updates
  • 6. MetroCluster Configuration
  • a). Fundamentals
  • b). Operations
  • 7. SnapVault Software
  • a). Implementing a SnapVault relationship
  • b). Using SnapVault software to restore data
  • 8. NDMP and Tape Backup
  • a). NDMP fundamentals
  • b). NDMP management
  • 9. Cloud Volumes ONTAP and Data Availability Services
  • a). NetApp cloud volumes ONTAP
  • b). NetApp data availability services
  • 10. SnapCenter and Third-Party Management Software
  • a). NetApp SnapCenter software
  • b). Integration with third-party management software
  • 11. Course Review
  • 12. Labs:
  • a). Configuring a load-sharing mirror relationship
  • b). Configuring cluster peering and SVM peering
  • c). Using SnapMirror software to mirror FlexVol volumes
  • d). Performing SnapMirror disaster recovery
  • e). Configuring a SnapMirror synchronous relationship
  • f). Using FlexClone technology to clone a SnapMirror volume
  • g). Configuring storage virtual machine disaster recovery
  • h). Configuring the SnapVault relationship
  • i). Using SnapVault to restore data
2 Days | $ 1800
4.5
  256 Ratings

1643 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email