18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

Protecting SQL Server (PROTSQL) Training


What Protecting SQL Server (PROTSQL) training is all about?

The Protecting SQL Server (PROTSQL) Training course is mainly for NetApp Customers, NetApp and NetApp Partner Professional Services, and Systems Engineers. This is a specialized course at Microtek Learning that mainly covers the training exercise for SnapCenter Plug-in deployment for Microsoft SQL Server. In this Protecting SQL Server (PROTSQL) Training course, you study the descriptions of the plug-in and how to set up and carry out the initial configuration of the plug-in. You will be taught about protection, cloning, and restoring Microsoft SQL Server databases via. SnapCenter software. Through instructor-led presentations, you will get trained and gain knowledge about these topics. The working knowledge and hands-on exercises give you experience in carrying out these tasks.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location.
You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for Protecting SQL Server (PROTSQL) training?
  • Describing about the characteristics of Microsoft SQL Server Plugged-in.
  • Listing the workflows for utilizing SnapCenter Software so as to safeguard Microsoft SQL Server databases.
  • Explaining about SnapCenter Software that utilized NetApp technology to safeguard SQL Server databases.
  • Illustrating the recommendation of NetApp Storage layouts to assist SQL Server database.
  • Describing data protection strategy for SQL Server databases by utilizing SnapCenter software.
  • Learn configuring and performing SQL Server databases backups by utilizing SnapCenter Software.
  • Learn demonstrating SQL Server database recoveries that utilized SnapCenter software.
  • Describing the cloned strategy that utilizes NetApp technology and SnapCenter Software.
  • Building reports and alert operations so as to Plug-In for SQL Server.
Who should attend Protecting SQL Server (PROTSQL) training?

This training is intended for multiple job designations such as System Engineers, Network Administrators, Network engineers etc. This training is recommended for professionals who are working as Software Developers, Support Engineers, IT professionals, Database Administrators etc. However, professionals having deep interest to gain knowledge in management and data storage domain can also sign up.

What are the prerequisites for Protecting SQL Server (PROTSQL) training?

Learners should complete following prerequisite before enrolling in this course:

  • SnapCenter Administration (SCADMIN)
  • SnapCenter Fundamentals WBT
  • Data Protection Bundle (ONTAP 9.6) (CDOTDP9) and ONTAP Cluster Administration.
  • ONTAP Data Protection Administration (ONTAP 9.6) (DATAPROT9) and ONTAP Cluster Administration (ONTAP 9.6) (ONTAP9ADM).
What is the course outline for Protecting SQL Server (PROTSQL) training?
  • 1. SnapCenter Plug-In for Microsoft SQL Server Overview
  • a). Features
  • b). MS SQL server data protection workflow
  • 2. Getting Started with the SnapCenter Plug-In for MS SQL Server
  • a). Prerequisite tasks for using the Plug-In
  • b). Installation steps for the Plug-in
  • c). Plug-in configuration
  • d). Storage layout recommendations and restrictions
  • e). Storage design for a virtualized environment
  • 3. Data Migration
  • a). Resource wizard
  • b). Importing from SnapManager software
  • 4. Creating and Backing up SQL Server Resources
  • a). Data protection strategy
  • b). Backing up SQL server databases
  • 5. Restoring SQL Server Resources
  • a). Defining a restore strategy
  • b). Restoring SQL server databases
  • 6. Cloning SQL Server Databases
  • a). Defining a cloning strategy
  • b). Cloning a SQL server database backup
  • c). Splitting a SQL server cloned database
  • d). Clone lifecycle management
  • 7. Monitoring and Managing SQL Server Operations
  • a). Monitoring operations
  • b). Canceling a database backup operation
  • c). Monitoring and managing a thin-provisioned environment
  • d). Setting thresholds, alerts and reports
  • 8. Labs:
  • a). Configuring SnapCenter and install plug-ins for MS SQL Server
  • b). Migrating databases
  • c). Protecting a MS SQL server database
  • d). Restoring a MS SQL server database
  • e). Cloning a MS SQL server database
  • f). Performing management and monitoring tasks by using SnapCenter software and NetApp ONTAP system manager
2 Days | $ 1800
4.6
  246 Ratings

1364 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email