18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

SnapCenter Administration (SCADMIN) Training


What SnapCenter Administration (SCADMIN) training is all about?

SnapCenter Administration Training (SCADMIN) course includes the SnapCenter Software 4.0 release deployment. In this course, you will learn comprehensive way to install, monitor, and manage SnapCenter Server & SnapCenter Plug-ins. You will also learn how to set up licenses, configure RBAC (role-based access control), and set up the SnapCenter Plug-ins for Linux, Oracle, and Windows. This training course at Microtek Learning will help you in knowing how to employ hosts plus connect to the NetApp ONTAP storage system. You will also be trained on how to restore and back up Windows file system data and configure SnapVault and SnapMirror relationships for use through SnapCenter software 4.0. The SnapCenter Administration course materials include practical exercises sets of guide that you execute in a lab setting. The SnapCenter Administration Training (SCADMIN) course is for NetApp and NetApp partner Professional Services, NetApp Customers, and System Engineers.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Dec 02, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2700 USD
What are the course objectives for SnapCenter Administration (SCADMIN) training?
  • Understanding, monitoring and managing abilities of SnapCenter Servers.
  • Performing restore and backup of Microsoft Windows Data.
  • Preparing data protection relationship for the SnapCenter.
  • Configuring hosts and SnapCenter Plug-in server packages.
  • Performing SnapCenter configuration of installation of connections and licenses to the SVMSs.
  • Understanding the steps for installing SnapCenter Server software.
  • Elaborating about the relationships and advantages between different components of the SnapCenter solutions.
Who should attend SnapCenter Administration (SCADMIN) training?

This training is intended for multiple job designations such as System Engineers, Network Administrators, Network engineers etc.

What are the prerequisites for SnapCenter Administration (SCADMIN) training?

Learners should complete following prerequisite before enrolling in this training course:-

  • SnapCenter Fundamentals WBT
What is the course outline for SnapCenter Administration (SCADMIN) training?
  • 1. SnapCenter Software Review
  • a). Introduction to the SnapCenter Suite
  • b). Server architecture
  • c). Plug-in Packages
  • d). licensing
  • e). Management Interfaces
  • f). Integration with ONTAP features
  • 2. SnapCenter Server Deployment
  • a). Server Installation Workflow
  • b). Server Requirements
  • c). Additional Installation Options
  • 3. SnapCenter Server Configuration
  • a). License Management
  • b). Server Connections to the Storage System
  • c). Server RBAC
  • 4. Preparing Hosts for SnapCenter
  • a). Add Hosts to the SnapCenter Server
  • b). Installing Plug-in Packages
  • 5. Assigning NetApp Storage to Windows Hosts
  • a). Configuring LUN storage on Windows
  • b). Windows Disk Management
  • c). Working with SMB Shares
  • 6. Preparing Data Protection Relationships for SnapCenter
  • a). Data protection relationships with SnapCenter
  • b). Preparing the storage systems for replication
  • 7. Data Backup and Restore
  • a). Backup of Windows file systems
  • b). Restore of Windows file systems
  • c). Cloning Windows file system backups
  • 8. Monitoring and Managing with the SnapCenter server
  • a). Managing the SnapCenter Repository
  • b). Monitoring Activities
  • c). Understanding SnapCenter Reporting Features
  • 9. Labs:
  • a). Storage configuration
  • b). SnapCenter server configuration
  • c). Plug-in configuration, installation and monitoring
  • d). Storage configuration
  • e). SnapMirror and SnapVault configuration
  • f). SnapCenter backup, restore and clone fundamentals
  • g). Monitoring and managing SnapCenter software
3 Days | $ 2700
4.5
  267 Ratings

1363 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email