18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

VMware NSX-T Data Center: Install, Configure, and Manage [V2.4] Training


What VMware NSX-T Data Center: Install, Configure, and Manage [V2.4] training is all about?

The NSX-T Data Center provides a premium level, and dedicated course on the Data Center modules. Learn all the basics, nooks, tricks, and techniques to manage and organize the Data Center. This VMware Data Center module consists of data center lectures, showcasing the live data centers, and making them accessible remotely. This course trains you to manage, install and configure the VMware NSX-T™ Data Center environment with ease. The entire training is focused on making you familiar with all the functions and features that a data center would possess.

The course imparts the teachings on overall infrastructure, logical segments, logical routers, networking and security services, micro-segmentation, and firewalls. You are given live access to the data center systems to perform hands-on experiments.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Sep 21, 2020 | 11:00 am - 7:00 pm EST
Location: Online
$4250 USD
  • Delivery Format:
Date: Oct 12, 2020 | 11:00 am - 7:00 pm EST
Location: Online
$4250 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 30, 2020 | 11:00 am - 7:00 pm EST
Location: Online
$4250 USD
  • Delivery Format:
Date: Dec 14, 2020 | 11:00 am - 7:00 pm EST
Location: Online
$4250 USD
What are the course objectives for VMware NSX-T Data Center: Install, Configure, and Manage [V2.4] training?
  • Describing the NSX-T Data Center architecture and VMware Virtual Cloud Network.
  • Explaining about NSX-T Data Center key benefits and features.
  • Configure and deploy NSX-T Data Center infrastructure.
  • Configuring the layer 2 bridging and segmenting.
  • Explaining about tiered routing architecture and configuring logical routers.
  • Configuring developed services likewise load balancing and Virtual Private Networks.
  • Explaining about developed security enforcements with the service insert partnerships.
  • How to perform basic troubleshooting and relevant information for the same.
  • Configuring edge firewall to protect north-south and east-west traffic.
  • Explaining about NSX-T Data Center security model along with micro-segmentation.
Who should attend VMware NSX-T Data Center: Install, Configure, and Manage [V2.4] training?

This course is recommended for professional holding a very good experience as system administrator. However, the primary audience for this training is network administrators.

What is the course outline for VMware NSX-T Data Center: Install, Configure, and Manage [V2.4] training?
  • 1. NSX-T Data Center Introduction
  • a). Introductions and course logistics
  • b). Overview of modules and course objectives
  • 2. VMware Virtual Cloud Network and NSX-T Data Center Overview
  • a). Introduce VMware’s Virtual Cloud Network vision
  • b). Describe VMware NSX-T Data Center portfolio
  • c). Describe NSX-T Data Center value proposition and use cases
  • d). Introduce Software-Defined Networking and VMware vSphere®
  • e). Describe NSX-T Data Center architecture and components
  • f). Explain the management, control, data, and consumption planes and functions
  • g). Introduce Converged Appliance
  • 3. NSX-T Data Center Infrastructure Deployment
  • a). Deploy the Converged Appliance cluster
  • b). Navigate through the Policy Manager user interface
  • c). Prepare for the NSX-T Data Center infrastructure deployment
  • d). Configure N-VDS, Transport Zones, IP pools, and uplink profiles
  • e). Prepare ESXi™ and KVM hosts for NSX-T Data Center
  • f). Verify host deployment status and connectivity
  • 4. NSX-T Data Center Logical Segment
  • a). Introduce logical segment key concepts and terminology
  • b). Explain N-VDS function and characteristics
  • c). Configure logical segments using the Policy Manager GUI
  • d). Attach VMware ESXi™ and KVM hosts to logical segments
  • e). Verify layer 2 connectivity
  • f). Describe various types of segment profiles
  • g). Create segment profiles and apply them to logical segments and ports
  • h). Explain MAC, ARP, and TEP tables used in layer 2 logical segmentation
  • i). Demonstrate Layer 2 unicast packet flow
  • j). Handle layer 2 BUM traffic
  • 5. NSX-T Data Center Logical Bridging
  • a). Explain the function and purpose of logical bridging
  • b). Describe the components of logical bridging
  • c). Create logical bridges and bridge profiles
  • 6. NSX-T Data Center Logical Routing
  • a). Introduce the tiered routing architecture
  • b). Explain the functions of Tier-0 and Tier-1 routers
  • c). Describe the logical router components: Service Router and Distributed Router
  • d). Discuss VMware NSX® EdgeTM node deployment and sizing options
  • e). Deploy NSX Edge nodes and Edge Cluster
  • f). Configure Tier-0 and Tier-1 logical routers
  • g). Discuss routing topologies and configure services on routers
  • h). Configure static routing, BGP, and ECMP
  • i). Describe NSX Edge high availability (HA)
  • j). Explain HA failure detection and failback modes
  • 7. NSX-T Data Center Advanced Services
  • a). Describe NSX-T Data Center services
  • b). Explain the Network Address Translation (NAT) service
  • c). Explain the DNS and DHCP services
  • d). Explain the load-balancing features and rules
  • e). Describe the load-balancing benefits
  • f). Configure L4-7 load balancing
  • g). Introduce the IPSec VPN and L2 VPN concepts
  • h). Configure IPSec VPN and L2 VPN using Policy Manager
  • 8. NSX-T Data Center Security
  • a). Introduce the NSX-T Data Center security approach and model
  • b). Explain the use cases and benefits of micro-segmentation
  • c). Describe the distributed firewall architecture, components, and functions
  • d). Create distributed firewall sections and rules
  • e). Describe the edge firewall architecture and functions
  • f). Configure edge firewall sections and rules
  • g). Introduce bridge firewall
  • h). Describe the service insertion feature
  • i). Explain the integration of partner security solutions with NSX-T Data Center
  • j). Configure Endpoint Protection policies
  • k). Configure Network Introspection policies
  • 9. User and Role Management
  • a). Describe role-based Access Control and VMware Identity Manager™
  • b). Explain the integration of NSX-T Data Center with VMware Identity Manager
  • c). Explain authentication policies
  • d). Identify the various types of permissions
  • e). Describe the VMware Identity Manager built-in roles
  • f). Explain VMware Identity Manager domains and user attributes
  • 10. NSX-T Data Center Basic Troubleshooting
  • a). Troubleshooting methodology for troubleshooting L2, L3, and service issues
  • b). Introduce various troubleshooting tools
  • c). Collect local and remote log files
  • d). Monitor the NSX-T Data Center environment