18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

CWS-313 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Advanced Deployment, Troubleshooting, Security and Administration Training


What CWS-313 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Advanced Deployment, Troubleshooting, Security and Administration training is all about?

CWS-313 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Advanced Deployment, Troubleshooting, Security, and Administration Training is specially developed to help professionals implement the latest administration concepts such as disaster recovery, scalability, backups, and redundancy for a Citrix Virtual Application and Desktop 7 site. It teaches advanced troubleshooting strategies to troubleshoot Citrix Virtual Apps and Desktop 7 security configurations and considerations for Citrix apps and Desktop 7, including multi-site management utilizing zones.

This technical course helps individuals build a good understanding of techniques to handle complex solutions such as a multi-location domain with configurations around the Delivery Controllers, StoreFront, Cloud Connectors, and HDX. This program is created for experienced IT Professionals who have worked with Citrix Virtual Apps and Desktops 7 in a Citrix Cloud or on-premises domain looking to enhance their Citrix Virtual Apps and Desktops skills to the next level. Administrators, engineers, and architects who work with the Citrix Apps and Desktop 7 Site can also use this course to expand their knowledge base.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location.
You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for CWS-313 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Advanced Deployment, Troubleshooting, Security and Administration training?
  • Configurations and Security deliberations for multi-site management utilizing zones and Citrix Apps and Desktop 7 site.
  • How to troubleshoot using specialized techniques for Citrix Apps and Desktop 7.
  • Implementing advanced administration in-depth knowledge likewise redundancy, disaster recovery and backups for Citrix Virtual Apps and Desktop 7 Site.
Who should attend CWS-313 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Advanced Deployment, Troubleshooting, Security and Administration training?

The training is recommended for experienced IT professionals who are quite known with the Citrix Cloud and Citrix Virtual Apps and Desktops 7 on-premises environment. The target audience for this course are engineers and administrators having experience with Citrix Apps and Desktop 7 Site.

What is the course outline for CWS-313 Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Advanced Deployment, Troubleshooting, Security and Administration training?
  • 1. Implementing Redundancy and Scalability
  • a). StoreFront and Citrix Gateway
  • b). Site Infrastructure
  • c). Machines Running the Virtual Delivery Agent
  • 2. Managing a Virtual Apps and Desktops Environment with Multiple Locations
  • a). Zones
  • b). VDA Registration in a Multi-Zone Environment
  • c). Zone Preference
  • d). Optimal Gateway Routing and Zones
  • e). Managing StoreFront Store Subscriptions in a Multi- Location Environment
  • f). StoreFront and Citrix ADC Branding
  • 3. Implementing Backups and Disaster Recovery
  • a). Backups
  • b). Disaster Recovery Considerations
  • c). Disaster Recovery Process
  • 4. Implementing Advanced Authentication Methods
  • a). Multi-factor Authentication - RADIUS & OTP
  • b). Multi-factor Authentication - Smart Card Authentication
  • c). Federated Authentication - ADFS, SAML, and FAS
  • 5. Improving App and Data Security
  • a). Introduction to Application Security
  • b). Preventing Jailbreak Attacks
  • c). Minimizing the Impact of Attacks
  • 6. Securing Machines Running the Virtual Delivery Agent
  • a). TLS to VDA Encryption
  • b). GPOs and Citrix Policies
  • c). Image Management
  • 7. Introduction to Troubleshooting
  • a). Troubleshooting Methodology Process
  • b). Resource Tools and Utilities
  • c). Introduction to PowerShell
  • 8. Troubleshooting Access Issues
  • a). Troubleshooting StoreFront
  • b). Troubleshooting Citrix Gateway
  • 9. Troubleshooting Delivery Controller Issues
  • a). Validating FMA Services
  • 10. Troubleshooting VDA Registration Issues
  • a). Troubleshooting VDA Registration
  • 11. Troubleshooting HDX Connection Issues
  • a). Troubleshooting HDX Connections
3 Days | $ 3000
4
  242 Ratings

1673 Learners

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email