18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

FileNet P8 Platform Administration (V5.5.x) Training


What FileNet P8 Platform Administration (V5.5.x) training is all about?

FileNet P8 Platform Administration (V5.5.x) Training contains in-depth knowledge of the administration and configuration of an IBM FileNet P8 Platform 5.5x system. It familiarizes you with the IBM FileNet P8 Platform and helps you gain a conceptual understanding of the architecture and domain structures making it perfect for organizations & companies.

In this course, you will learn about the critical concepts of IBM FileNet P8 Platform architecture and managing content all over the enterprise. It teaches you ways to configure data, build content repositories, manage security, create storage areas, and log and audit. This training program is suitable for administrators and professionals whose work revolves around IBM FileNet P8 Platform System. By the end of the technical training program, you will know how to increase the functionality with subscription and events and utilize the sweep framework more efficiently.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location.
You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for FileNet P8 Platform Administration (V5.5.x) training?
  • Organizing content crosswise the enterprise.
  • Introducing about IBM FileNet P8 content services containers
  • Moving IBM FileNet P8 Platform applications amid environments.
  • Working with sweeps.
  • Configuring searches of content-based retrieval.
  • Utilizing bulk operations.
  • Configuring security for IBM FileNEt P8 resources.
  • Utilizing events to trigger out actions.
  • Modifying properties and classes.
  • Creating property classes and templates.
  • Building the object store.
  • Managing the storage areas.
  • Configuring auditing.
  • Managing logging
  • Domain structures and architectures.
  • Elaborating about IBM FileNet P8 platform.
Who should attend FileNet P8 Platform Administration (V5.5.x) training?

This training is intended for users and administrators who are responsible for administering, configuring and planning an IBM FileNet P8 Platform system.

What is the course outline for FileNet P8 Platform Administration (V5.5.x) training?
  • 1. Introduction to IBM FileNet P8 Platform
  • a). IBM FileNet P8 Platform features
  • b). IBM FileNet P8 Platform integration options
  • c). IBM FileNet P8 Platform components
  • d). IBM FileNet P8 Platform solutions
  • 2. Architecture and domain structures
  • a). IBM FileNet P8 Platform Architecture
  • b). Explore the core IBM FileNet P8 Platform applications
  • c). Locate P8 domain structures
  • d). Use IBM Content Navigator
  • 3. Manage logging
  • a). View and archive system logs
  • b). Configure trace logging
  • 4. Configure auditing
  • a). Create audit definitions
  • b). Prune audit entries
  • 5. Manage storage areas
  • a). Create a file storage area
  • b). Create a storage policy
  • c). Create an advanced storage area
  • 6. Build an object store
  • a). Create JDBC data sources for an object store
  • b). Create an object store
  • c). Add the repository to an IBM Content Navigator desktop
  • 7. Create property templates and classes
  • a). Create a choice list
  • b). Create property templates
  • c). Create document and folder classes
  • 8. Modify classes and properties
  • a). Change the property template name
  • b). Modify a choice list
  • c). Work with metadata dependencies
  • 9. Use events to trigger actions
  • a). Create a subscription with an event action
  • b). Update the event action with new code module
  • 10. Configure security for IBM FileNet P8 assets
  • a). Configure initial object store security
  • b). Use the Security Script wizard
  • c). Configure default instance security
  • d). Configure security inheritance
  • e). Implement designer group access
  • 11. Configure role-based access
  • 12. +O35Use bulk operations
  • a). Use bulk actions to modify security for multiple documents
  • b). Use bulk operations to cancel checkout of documents
  • 13. Configure content-based retrieval searches
  • a). Register IBM Content Search Services
  • b). Configure index partitioning
  • c). Configure content-based indexes
  • d). Create content-based searches
  • 14. Work with sweeps
  • a). Configure a bulk move content job
  • b). Create a disposal policy
  • c). Create a content migration policy
  • 15. Move IBM FileNet P8 Platform applications between environments
  • a). Configure a destination environment
  • b). Create a source environment
  • c). Export the FileNet P8 application assets
  • d). Convert and analyze the FileNet P8 assets
  • e). Import the application assets
  • f). Run a change impact analysis in command line
  • 16. Introduction to IBM FileNet P8 content services containers
  • a). IBM FileNet P8 content services containers
  • b). Benefits of containers
  • c). Considerations when choosing containers
  • 17. Organize content across the enterprise
  • a). Plan for Multitenancy
  • b). Isolate content in an IBM FileNet P8 platform system
5 Days | $ 3975
Enroll Now

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email