18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

IBM Cognos Analytics: Author Reports Advanced (V11.1.x) Training


What IBM Cognos Analytics: Author Reports Advanced (V11.1.x) training is all about?

IBM Cognos Analytics: Author Reports Advanced (V11.1.x) Training is aimed at experienced authors to teach them advanced report building techniques to improve, manage, customize, and distribute reports. This technical course teaches students the leading methodologies to build highly interactive and engaging reports that can be functional offline by building Active Reports.

In this course, you will learn to respond to a business query by referencing data in a different query and implementing report authoring styles introduction to dimensional metrics in reports. It helps you recognize tuples and sets in reports and compare the filter function. This technical training program makes a very efficient resource for report authors who want to gain a better understanding of IBM Cognos Analytics. You will also learn to use a query macro to control report output and inspect the report specification flow.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location.
You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for IBM Cognos Analytics: Author Reports Advanced (V11.1.x) training?
  • Introducing to IBM Cognos Active Reports.
  • Active decks and reports charts.
  • Effectual user interaction covering HTML.
  • Distributed reports.
  • Examined report satisfaction.
  • Designed effectual attempts.
  • Created developed dynamic reports.
  • Dimensional functionalities and other calculations.
  • Focusing on the dimensional data.
  • Dimensional data in report contexts and reports.
  • Brief concepts for the dimensional reporting.
  • Creating query models and other reports relied on the query relationships.
Who should attend IBM Cognos Analytics: Author Reports Advanced (V11.1.x) training?

This course is recommended for Report authors having entry level experience in IBM Cognos Analytics. However, the Business Analysts can also sign up for this IBM Cognos Analytics: Author Reports Advanced (V11.1.X) Training.

What is the course outline for IBM Cognos Analytics: Author Reports Advanced (V11.1.x) training?
  • 1. Create query models
  • a). Build a query and connect it to a report
  • b). Answer a business question by referencing data in a separate query
  • 2. Create reports based on query relationships
  • a). Create join relationships between queries
  • b). Combine data containers based on relationships from different queries
  • c). Create a report comparing the percentage of change
  • 3. Introduction to dimensional reporting concepts
  • a). Examine data sources and model types
  • b). Describe the dimensional approach to queries
  • c). Apply report authoring styles
  • 4. Introduction to dimensional data in reports
  • a). Use members to create reports
  • b). Identify sets and tuples in reports
  • c). Use query calculations and set definitions
  • 5. Dimensional report context
  • a). Examine dimensional report members
  • b). Examine dimensional report measures
  • c). Use the default measure to create a summarized column in a report
  • 6. Focus your dimensional data
  • a). Focus your report by excluding members of a defined set
  • b). Compare the use of the filter function to a detail filter
  • c). Filter dimensional data using slicers
  • 7. Calculations and dimensional functions
  • a). Examine dimensional functions
  • b). Show totals and exclude members
  • c). Create a percent of base calculation
  • 8. Create advanced dynamic reports
  • a). Use query macros
  • b). Control report output using a query macro
  • c). Create a dynamic growth report
  • d). Create a report that displays summary data before detailed data and uses singletons to summarize information
  • 9. Design effective prompts
  • a). Create a prompt that allows users to select conditional formatting values
  • b). Create a prompt that provides users a choice between different filters
  • c). Create a prompt to let users choose a column sort order
  • d). Create a prompt to let users select a display type
  • 10. Examine the report specification
  • a). Examine report specification flow
  • b). Identify considerations when modifying report specifications
  • c). Customize reporting objects
  • 11. Distribute reports
  • a). Burst a report to email recipients by using a data item
  • b). Burst a list report to the IBM Cognos Analytics portal by using a burst table
  • c). Burst a crosstab report to the IBM Cognos Analytics portal by using a burst table and a master detail relationship
  • 12. Enhance user interaction with HTML
  • a). Create interactive reports using HTML
  • b). Include additional information with tooltips
  • c). Send emails using links in a report
  • 13. Introduction to IBM Cognos Active Reports
  • a). Examine Active Report controls and variables
  • b). Create a simple Active Report using Static and Data-driven controls
  • c). Change filtering and selection behavior in a report
  • d). Create interaction between multiple controls and variables
  • 14. Active Report charts and decks
  • a). Create an Active Report with a Deck
  • b). Create an Active Report with 11.0 visualizations
2 Days | $ 1590
Enroll Now

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email