18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

IBM Cognos Analytics: Author Reports Fundamentals (V11.1.x) Training


What IBM Cognos Analytics: Author Reports Fundamentals (V11.1.x) training is all about?

IBM Cognos Analytics: Author Reports Fundamentals (V11.1.x) Training is developed to help professionals build reports using Cognos Analytics. This technical course familiarizes individuals with advanced techniques that can help them enhance, manage, and customize professional reports. Our enterprise training program is best for companies and organizations.

It teaches you the utilization of personal modules and personal sources and helps you develop a better understanding of complex crosstab report creation. You will also learn to customize reports with conditional formatting and build skills to enhance report layouts. IBM Cognos Analytics: Author Reports Fundamentals (V11.1.x) Training is suitable for business analysts and report authors who want to boost their credibility. It guides you to operate with crosstab data, use calculations, build discontinuous crosstab reports, and gain in-depth knowledge of visualization report creation.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location.
You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for IBM Cognos Analytics: Author Reports Fundamentals (V11.1.x) training?
  • Dimensionally modeled for the relation data base.
  • How to utilize the data modules and personal data sources.
  • How to examine the listing for reports.
  • How to aggregate fact data.
  • How to utilized repeated information and multiple facts.
  • Adding repeated information to the reports.
  • Creating crosstab reports.
  • Complexity crosstab and report creation.
  • Functioning with the cross tab data.
  • Creating alternative cross tab reports.
  • How to visualize and create reports.
  • Utilizing prompts and filter.
  • Utilizing calculations.
  • Customizing reports and utilizing conditional formatting.
  • Elaborating about drill-through.
  • Enhancing report layouts for the same.
Who should attend IBM Cognos Analytics: Author Reports Fundamentals (V11.1.x) training?

This course is recommended for Report authors having entry level experience in IBM Cognos Analytics. However, the Business Analysts can also sign up for this Attend IBM Cognos Analytics: Author Reports Fundamentals (V11.1.X) Training.

What is the course outline for IBM Cognos Analytics: Author Reports Fundamentals (V11.1.x) training?
  • 1. What is IBM Cognos Analytics Reporting?
  • a). The Welcome page
  • b). Consume report content
  • c). Interactive filtering
  • d). Working with reports
  • 2. Dimensionally modeled relational data
  • 3. Use personal data sources and data modules
  • a). Upload personal data
  • b). Upload custom images
  • c). Using navigation paths in a data module
  • 4. Examine list reports
  • a). Group data
  • b). Format columns
  • c). Include headers and footers
  • 5. Aggregate fact data
  • a). Identify differences in aggregation
  • 6. Multiple facts and repeated information
  • a). Use shared dimensions to create multi-fact queries
  • b). Present repeated information
  • 7. Add repeated information to reports
  • a). Create a mailing list report
  • 8. Create crosstab reports
  • a). Add measures to a crosstab
  • b). Data sources for a crosstab
  • 9. Create complex crosstab reports
  • a). Add items as peers
  • b). Create crosstab nodes and crosstab members
  • 10. Work with crosstab data
  • a). Format, sort, and aggregate a crosstab
  • 11. Create discontinuous crosstab reports
  • 12. Create visualization reports
  • a). Visualization categories
  • b). Customize visualizations
  • c). Client side visualizations
  • d). Enhanced map visualizations
  • 13. Focus reports using filters
  • a). Create filters to narrow the focus
  • b). Use advanced detail filters
  • c). Apply a filter with aggregation
  • d). Use summary filters
  • 14. Focus reports using prompts
  • a). Examine parameters and prompts
  • b). Create a parameter for a report item
  • c). Add a prompt page
  • d). Add a prompt item to a report
  • e). Identify a prompt type
  • f). Create a cascading prompt
  • 15. Using calculations
  • a). What are calculations?
  • b). Add Date and Time functions
  • c). Add string functions
  • d). Display prompt selections in report titles
  • 16. Customize reports with conditional formatting
  • a). Three steps for conditional formatting
  • b). Create a variable
  • c). Assign the variable to a report object
  • d). Format based on the conditional value
  • e). Conditionally render report objects
  • 17. Drill-through definitions
  • a). Navigate to related data
  • 18. Enhance report layouts
  • a). View the structure of a report
  • b). Use Guided report layout
  • c). Force page breaks
  • d). Create horizontal pagination
  • e). Modify the report structure
  • f). Format objects across reports
  • 19. Additional report-building techniques
  • a). Enhance a report design
  • b). Add objects to reports
  • c). Convert a list to a crosstab
  • d). Explore reuse
3 Days | $ 2385
Enroll Now

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email