18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

IBM Cognos Analytics: Enterprise Administration (v11.0.x) Training


What IBM Cognos Analytics: Enterprise Administration (v11.0.x) training is all about?

IBM Cognos Analytics: Enterprise Administration (v11.0.x) Training contains in-depth information and comprehensive knowledge of basic concepts of configuring and installing IBM Cognos Analytics, and administering servers and content in a distributed environment. This technical training program teaches professionals the leading methodologies to manage run activities and content. You will get to learn to recognize the needs for the configuration and installation of a distributed IBM Cognos Analytics software environment.

It guides you to implement security in the environment and inspect and schedule tasks. This training is ideal for administrators who are interested in learning about IBM Cognos Analytics. By the end of the technical training program, you will have complete knowledge of creating data sources and handling and launching content in the portal. It will address your queries regarding Cognos Analytics architecture, and you will also learn to examine administration capabilities.

Schedule

Contact us to customize this class with your preferred dates, times and location.
You can call us on 1-800-961-0337 or Chat with our representative.

What are the course objectives for IBM Cognos Analytics: Enterprise Administration (v11.0.x) training?
  • Elaborating about Cognos Analytics administration.
  • Learning about Cognos Analytics architecture.
  • Securing the environment.
  • Administering the server environment.
  • Managing the running activities.
  • Managing the content.
  • Examining the administration capabilities.
Who should attend IBM Cognos Analytics: Enterprise Administration (v11.0.x) training?

This training is recommended for administrators. However, this course is also recommended for Jedis having minimum experience can enroll for this course.

What is the course outline for IBM Cognos Analytics: Enterprise Administration (v11.0.x) training?
  • 1. Introduction to IBM Cognos Analytics administration
  • a). IBM Cognos Analytics components
  • b). Administration workflow
  • c). IBM Cognos Administration
  • d). IBM Cognos Configuration
  • 2. Identify IBM Cognos Analytics architecture
  • a). Features of the IBM Cognos Analytics architecture
  • b). Examine the multi-tiered architecture, and identify logging types and files
  • c). Examine IBM Cognos Analytics servlets
  • d). Performance and installation planning
  • e). Balance the request load
  • f). Configure IBM Cognos Analytics
  • 3. Secure the IBM Cognos Analytics environment
  • a). Identify the IBM Cognos Analytics security model
  • b). Define authentication in IBM Cognos Analytics
  • c). Define authorization in IBM Cognos Analytics
  • d). Identify security policies
  • 4. Secure the IBM Cognos Analytics environment
  • 5. Administer the IBM Cognos Analytics server environment
  • a). Administer IBM Cognos Analytics servers
  • 6. Monitor system performance
  • a). Manage dispatchers and services
  • b). Tune system performance, and troubleshoot the server
  • c). Audit logging
  • d). Dynamic cube data source administration workflow
  • 7. Manage run activities
  • a). View current, past, and upcoming activities
  • b). Manage schedules
  • 8. Manage content in IBM Cognos Administration
  • a). Data sources and packages
  • b). Manage visualizations in the library
  • c). Deployment
  • d). Other content management tasks
  • 9. Examine departmental administration capabilities
  • a). Create and manage team members
  • b). Manage activities
  • c). Create and manage content and data
  • d). Manage system settings
  • e). Manage Themes, Extensions, and Views
  • f). Share services with multiple tenants
2 Days | $ 1590
Enroll Now

Get In Touch

Are you being sponsored by your employer to take this class?
* I authorize Microtek Learning to contact me via Phone/Email