18756 Stone Oak Park Way, Suite200, San Antonio TX 78258 USA
100 Queen St W, Brampton, ON L6X 1A4, Canada
country flagUnited States
share button

20339-1: Planning And Administering SharePoint 2016 Training


What 20339-1: Planning And Administering SharePoint 2016 training is all about?

20339-1: Planning and Administering SharePoint 2016 Training is developed to help professionals gain the necessary skills and knowledge to administer and plan a Microsoft SharePoint 2016 environment. This technical course teaches the techniques to deploy, rectify, and administer the SharePoint environment. It also provides you with the foremost practices that help improve and optimize the SharePoint deployment. Check out the Enterprise Training program, which is perfect for organizations and companies. It introduces trainees to the critical elements of SharePoint 2016 and teaches them to build and configure web apps and site collections. Individuals will also learn the best methodologies to manage permissions, users, and protect content in a SharePoint 2106 environment. 20339-1: Planning and Administering SharePoint 2016 Training is ideal for IT professionals responsible for planning, implementing, and maintaining a multi-server deployment of SharePoint 2016.

Schedule
  • Delivery Format:
Date: Nov 02, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
  • Delivery Format:
Date: Nov 09, 2020 | 9:00 am - 5:00 pm EST
Location: Online
$2875 USD
What are the course objectives for 20339-1: Planning And Administering SharePoint 2016 training?
  • Describing the major features of SharePoint 2016.
  • Designing information architecture to deploy SharePoint 2016.
  • Designing logical architecture to deploy SharePoint 2016.
  • Designing the physical architecture to deploy SharePoint 2016.
  • Loading and configuring SharePoint 2016.
  • Creating and configuring site collections and web applications.
  • Planning and configuring service apps to deploy SharePoint 2016.
  • Managing users and permissions and securing content to deploy SharePoint 2016.
  • Configuring authentication to deploy SharePoint 2016.
  • Configuring platform and farm-level security to deploy SharePoint 2016.
  • Using SharePoint site collections and web applications to manage information taxonomy.
  • Configuring and managing user-profiles and audiences.
  • Configuring and managing SharePoint 2016 search experience.
  • Monitoring, maintaining, and troubleshooting deployment of SharePoint 2016.
Who should attend 20339-1: Planning And Administering SharePoint 2016 training?

The program is aimed towards IT professionals seeking to broaden their expertise by learning to load, configure, deploy, and manage SharePoint 2016 on cloud or data center.

Individuals with at least one year of working experience in planning and maintenance of SharePoint and nearly two years of hands-on experience in core tech such as Windows Server 2012 R2 or later, Microsoft SQL Server 2014 or later, networking infrastructure services, Internet Information Services (IIS), Active Directory Services (AD DS).

What are the prerequisites for 20339-1: Planning And Administering SharePoint 2016 training?

Prior to attending this course, students should have knowledge of:

  • Management of Software in a Windows Server 2012
  • Deployment and management of applications virtually, and in the cloud.
  • IIS Administration.
  • How to Configure AD DS for use in authentication, authorization.
  • Application management remotely using Windows PowerShell 4.0.
  • Databases and server roles in SQL Server.
  • Application connection to SQL Server.
  • claims-based security implementation.
  • Microsoft Hyper-V virtual machines.
What is the course outline for 20339-1: Planning And Administering SharePoint 2016 training?
  • 1. Introducing SharePoint 2016
  • a). Key components of a SharePoint deployment
  • b). New features in SharePoint 2016
  • c). SharePoint 2016 deployment options
  • 2. Designing an information architecture
  • a). Identifying business requirements
  • b). Understanding business requirements
  • c). Organizing information in SharePoint 2016
  • d). Planning for discoverability
  • e). Lab : Designing an information architecture - Part one
  • f). Lab : Creating an information architecture - Part two
  • 3. Designing a logical architecture
  • a). Overview of the SharePoint 2016 logical architecture
  • b). Documenting your logical architecture
  • c). Lab : Designing a logical architecture
  • 4. Designing a physical architecture
  • a). Designing physical components for SharePoint deployments
  • b). Designing supporting components for SharePoint deployments
  • c). SharePoint farm topologies
  • d). Mapping a logical architecture design to a physical architecture design
  • e). Lab : Designing a physical architecture
  • 5. Installing and configuring SharePoint 2016
  • a). Installing SharePoint 2016
  • b). Scripting installation and configuration of SharePoint
  • c). Configuring SharePoint 2016 farm settings
  • d). Lab : Deploying and configuring SharePoint 2016 – Part one
  • e). Lab : Deploying and configuring SharePoint 2016 – Part two
  • 6. Creating web applications and site collections
  • a). Creating web applications
  • b). Configuring web applications
  • c). Creating and configuring site collections
  • d). Lab : Creating and configuring web applications
  • e). Lab : Creating and configuring site collections
  • 7. Planning and configuring service applications
  • a). Introduction to the service application architecture
  • b). Creating and configuring service applications
  • c). Lab : Planning and configuring service applications
  • 8. Managing users and permissions, and securing content
  • a). Configuring authorization in SharePoint 2016
  • b). Managing access to content
  • c). Lab : Managing users and groups
  • d). Lab : Securing content in SharePoint sites
  • 9. Configuring authentication for SharePoint 2016
  • a). Overview of authentication
  • b). Configuring federated authentication
  • c). Configuring server-to-server authentication
  • d). Lab : Extend your SharePoint 2016 to support Secure Sockets Layer (SSL)
  • 10. Securing a SharePoint 2016 deployment
  • a). Securing the platform
  • b). Configuring farm-level security
  • c). Lab : Securing a SharePoint 2016 deployment
  • 11. Managing taxonomy
  • a). Managing content types
  • b). Understanding managed metadata
  • c). Configuring the managed metadata service
  • d). Lab : Configuring content-type propagation
  • e). Lab : Configuring and using the managed metadata service
  • 12. Configuring user profiles
  • a). Configuring the User Profile Service Application
  • b). Managing user profiles and audiences
  • c). Lab : Configuring user profiles
  • d). Lab : Configuring My Sites and audiences
  • 13. Configuring Enterprise Search
  • a). Understanding the Search Service Application architecture
  • b). Configuring Enterprise Search
  • c). Managing Enterprise Search
  • d). Lab : Configuring Enterprise Search
  • e). Lab : Optimizing the search experience
  • 14. Monitoring and maintaining a SharePoint 2016 environment
  • a). Monitoring a SharePoint 2016 environment
  • b). Tuning and optimizing a SharePoint 2016 environment
  • c). Planning and configuring caching
  • d). Troubleshooting a SharePoint 2016 environment
  • e). Lab : Monitoring a SharePoint 2016 deployment
  • f). Lab : Investigating page load times
5 Days | $ 2875
4.5
  285 Ratings

1581 Learners